Recepten Taart & Gebak

Gezonde Glutenvrije Frambozen Cheesecake

Ik liet me inspireren door Marike voor het maken van dit fantastische glutenvrije taartje met frambozen. Het is eigenlijk net een gezond ontbijt: Noten, yoghurt en fruit. Een feestelijke start van de dag. 

Dat Marike een grote inspiratiebron voor mij is, weten jullie inmiddels wel. Ik had nog wat ingrediënten in huis waar ik wel een ontbijttaart mee kon maken, dacht ik. Dit is ‘m geworden. En oh wat was ie lekker. De bodem was heerlijk smaakvol en knapperig en de topping van frambozen in combi met de luchtige Griekse yoghurt maakte ‘m af,

Ingrediënten bodem (springvorm 16 cm)

 • 50 gram amandelmeel
 • 50 gram havervlokken (Semper)
 • 5 grote dadels
 • Handje gepelde chufa noten
 • 1 el kaneel
 • 1 el kokosolie

Ingrediënten yoghurt laag

 • 500 gram Griekse yoghurt
 • 5 blaadjes gelatine
 • 1,5 tl vanille extract
 • 3 el honing
 • Scheutje citroensap

Ingrediënten toplaag

 • 200 gram (ontdooide diepvries) frambozen
 • 2 blaadjes gelatine

Werkwijze

 1. Verwarm oven voor op 175 graden (boven en onder).
 2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Mix goed.
 3. Bedek bodem springvorm met bakpapier. Verspreid het meelmengsel in de springvorm en druk goed aan met je vingers of de bolle kant van een lepel. Zet de bodem zo’n 12 minuten in de oven en laat afkoelen.
 4. Mix de yoghurt in een mixer met de vanille, honing en citroen.
 5. Week vijf blaadjes gelatine in koud water, knijp ze uit. Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje. Roer de gelatine hier doorheen. Wanneer dit is opgelost roer je het door het yoghurt mengsel. Even flink mixen.
 6. Giet op de bodem en zet afgedekt in de koelkast. Wacht zo’n twee uur.
 7. Week twee blaadjes gelatine in koud water Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje. Roer de gelatine hier doorheen.
 8. Wanneer de gelatine is opgelost, giet je de frambozen erbij en roer goed. Giet dit op het yoghurtmengsel.
 9. Dek af en zet in de koelkast. Wacht minimaal 12 uur.

ontbijttaart glutenvrij

Ik heb heerlijk met dit taartje ontbeten en er lekker tussendoor van gesnoept. Fijn om zo verantwoord, lekker glutenvrij te kunnen eten. Met de topping kan je uiteraard variëren. De volgende keer wil ik ‘m maken met aardbei en mango.

14 Comments Add New Comment

 1. Nel says:

  Hoi,
  Ik ben n taart aan het maken van lactofree roomkaas. De bodem maakte ik vsn glutenvrije koekjes met plantaardige margarine. Morgenochtend wil ik de opklopbare plantaardige variant op slagroom gaan uitproberen. Ik heb nl ook een lactose en koemelk overgevoeligheid. Het is best zoeken naar lekkere recepten totdat ik jouw site en die an anderen ontdekte. Ik geloof dat ik het al schreef maar wil het nogmaals zeggen: ik ben heel blij met deze en andere sites, haalxer veel informatie vandaan. Als ik n creatieve bui heb en iets maak wat goed uitvalt zal ik het ook delen. Gr, Nel :-)

 2. Nel says:

  Ik heb het ontbijtaartje 2x gemaakt.
  De eerste keer met 500 Arla halfvolle yoghurt ipv Griekse yoghurt oid. Ik heb n lactose intolerantie vandaar. Ik voegde n soort nepslagroom van -als ik me niet vergis- een opklopbaar sojaproduct, toe. Voor de bodem nam ik 150gr glutenvrije koekjes van Schar welke ik “bond” dmv plantaardige margarine. Ik had geen tijd om de bodem in de oven te doen waarna eea nog af zou moeten koelen.
  In het yoghurtmengsel ging wel de gelatine ed en voor de topping volgde ik ook je recept. Ik vond de taart heerlijk. Een meeproever vond m ook lekker maar hij mocht wat zoeter.
  Vandaag nr 2 gemaakt. Bodem van amandel en boekwijtmeel. Gewoon om te proberen. Ipv kokosolie gebruikte i olijfolie. Het werd een wat los geheel maar met de frambozen/ blauwe bessen topping is ook deze taart erg lekker.
  Ik dacht dat je dit zou willen weten. Zo niet dan mag je meppen????

 3. Yvonne says:

  Dit recept lijkt me heerlijk en ik wil het graag gaan uitproberen. Maar ik kan niet zo makkelijk aan chufa noten komen. Kan ik ze weg laten of vervangen voor iets anders? Het hoeft niet glutenvrij te zijn.

 4. Marjolein says:

  Dit recept ziet er zo lekker uit, maar ik heb geen gelatine in huis. Kan het ook zonder gelatine? Ik heb wel vanillesuiker. Ik hoor het wel. Thanx.

 5. Tiny says:

  Hoi
  ik wil graag agar agar gebruiken ipv gelatine maar hoeveel
  Moet ik dan gebruiken, hoe bereken je dat.

  Gr. Tiny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *