Hapjes & Snacks Hoofdgerecht Recepten

Glutenvrije hamburger

Sinds kort verkoopt Schär glutenvrije hamburger broodjes. Die moest ik natuurlijk proberen. Ik bouwde een flinke hamburger waarvan ik het recept graag met jullie deel.

Sinds McDonald’s glutenvrije burgers verkoopt, kom ik er regelmatig. Ik bestel dan vrijwel altijd de Quarter Pounder. Thuis maakte ik nu een super uitgebreide hamburger met het broodje van Schär.

Ingrediënten

 • 1 hamburger broodje (Schär)
 • 1 hamburger (Albert Heijn, Aldi, Lidl hebben glutenvrije verse hamburgers)
 • Tomaat
 • Botersla
 • Kaas
 • Ui
 • Ei
 • Franse mosterd
 • Ketchup (Heinz)
 • Zout & Peper

Werkwijze
Op de verpakking staat dat het hamburger broodje niet hoeft worden afgebakken, maar dit deed ik wel. Ik deed ‘m vijf minuten in de oven op 200 graden. Dan is niet even wat zachter. Bak de hamburger tot ie gaar is, leg op het einde de plak kaas erop zodat deze smelt. Bak een eitje met de dooier heel en bestrooi met wat zout en peper. Snij de tomaat in plakjes, de ui in halve ringen. Snij het broodje doormidden, besmeer beide helften met wat ketchup en mosterd. Leg de sla op het onderste broodje, doe hierop plakjes tomaat en ui. Leg de hamburger met kaas hierop, doe hierop het eitje en leg daarop weer ui, tomaat en sla.

De burger vulde enorm! Ik vind het broodje van Schär best ok, hij is ietwat kleffig. De broodje van McDonald’s vind ik lekkerdere die zijn krokanter, maar voor zo af en toe om thuis een burger mee te maken zijn deze broodjes heel prima!

4 Comments Add New Comment

 1. Charelle says:

  Leuk dat je over de broodjes van Schar schrijft! Ik vind de broodjes van McDonald’s namelijk juist matig, erg droog, maar sinds kort eet ik geen vlees meer dus dat is wat mij betreft prima. :’] Maar juist daardoor eet ik nu vaak bonenburgers en dan is het wel leuk om glutenvrije burgerbroodjes in huis te hebben!

 2. Jose says:

  Ik snijd de broodjes van schar open en bak ze kort met de open kant in de pan, dan zijn ze lekker warm, en net een beetje knapperig. Bij McDonald’s toasten ze de broodjes ook.

 3. Janine says:

  Ook ik heb de glutenvrije hamburgerbroodjes van Schär geprobeerd, en vond ze (baal ik van!) echt niet lekker: te zwaar, te compact, te droog, te melig, te korrelig… Ook na ze geroosterd, gegrild, en/of gebakken te hebben.

Leave a Reply