Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije bosvruchten bites

Heerlijke zelfgemaakte glutenvrije bosvruchtenbites. Wie heeft daar nu geen zin in? Met deze gebakjes maak je iedereen blij. Deze gebakjes zijn naast glutenvrij ook lactosevrij en we gebruiken geen geraffineerde suikers.

Wat heb je nodig?

Springvormadvies: Ik heb hiervoor een springvorm van 16 x 16 cm gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om een langwerpige of ronde vorm te gebruiken.

Voor 4 à 6 grote blokken of repen:

  • 75 gr havervlokken
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 grote geraspte appel
  • 200 ml. kokosmelk, kokos yoghurt of (lactosevrije) kwark
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille aroma
  • sap van een halve sinaasappel of citroen
  • 1 el kaneel of speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 1 el bakpoeder
  • 200 gr bosvruchten (diepvries is prima!)
  • 2 el amandelschaafsel
  • evt. 2 vijgen

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier of vet de springvorm in.
  2. Doe de havervlokken, amandelmeel, bakpoeder, zout en de kaneel/speculaaskruiden in een mengkom en schep hier de geraspte appel en het yoghurtmengsel doorheen.
  3. Voeg de eieren toe aan de kom met droge ingrediënten en roer nu alles door elkaar zodat er een vrij stevig beslag ontstaat.
  4. Voeg vervolgens de vanille, honing/agavesiroop  en het sinaasappelsap/ citroensap toe.
  5. Schenk de helft van het beslag in de bakvorm en strooi hier vervolgens de helft van de bosvruchten overheen.
  6. Drapeer hier het overige beslag overheen en garneer het taartje met het amandelschaafsel.
  7. Schuif de bites nu de voorverwarmde oven in en laat deze Pareltjes in zo’n 50  minuten mooi bruin kleuren.
  8. Versier zo’n 10 minuten voor het einde van de baktijd de bites met de overgebleven bosvruchten en stukjes vijg. Houd je van een bite? Garneer deze kleurrijke kanjers dan met wat gebroken amandelen.
  9. Wordt de bovenkant te snel bruin? Leg er dan halverwege de baktijd een aluminiumfolie overheen.
  10. Snijd er vervolgens stukken van zodat er bites ontstaan!

TIP: Je kunt deze gebakjes ook per stuk invriezen. Leg de bites bevroren in een voorverwarmde oven zodat je op elk gewenst moment kunt genieten van zo’n verantwoord gebakje!’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *