Ontbijt Recepten Taart & Gebak

Gezonde glutenvrije cheesecake met gebakken appeltjes

Geïnspireerd door ‘Oh My Pie’ Marike maakte ik een eigen makkelijkere versie van de gezonde cheesecake met gebakken appeltjes. Een heerlijke glutenvrije ontbijttaart waar ik maar geen genoeg van kan krijgen.

Mijn favoriete ‘oh my pie’ recept is toch wel ‘Rosa’s Apple Pie Cheesecake‘. Van dit recept maakte ik een eigen wat makkelijkere versie, want ik ben wat luier dan Marike en ook minder goed. Maar het resultaat is enorm lekker en het liefst eet ik de taart iedere dag.

Ingrediënten gezonde glutenvrije cheesecake

Ingrediënten bodem

 • 100 gr. dadels zonder pit
 • 75 gr. amandelmeel
 • 75 gr. havervlokken/havermout
 • 1,5 el kaneel
 • 1 el kokosolie
 • 1 tl baking powder
 • snufje zout

Ingrediënten yoghurtlaag

 • 600 gram Griekse yoghurt (kies voor 0% vet als gezonde keuze)
 • 6 blaadjes gelatine
 • 5 el agave siroop of honing
 • scheutje citroensap
 • 1 tl vanille aroma

Ingrediënten appeltjeslaag

 • 3 à 4 Elstar appels
 • 1 el roomboter
 • 1 tl kaneel
 • Scheutje citroensap
 • 2 el agave siroop of honing

Werkwijze bodem (24 cm springvorm)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en laat die even draaien. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe het mengsel uit de keukenmachine hierin, druk dit goed aan met je vingers en/of de bolle kant van een lepel. Bak 15 minuten en laat afkoelen. Wil je meteen door met de tweede laag, zet de springvorm dan in de koelkast.

Werkwijze yoghurtlaag

Mix de yoghurt zo’n 8 minuten tot ie luchtig is. Voeg de agave siroop, citroensap en vanille toe. Week de gelatine in koud water, knijp deze uit en los op in een pannetje met een dun laagje kokend water. Voeg dit toe aan het yoghurtmengsel. Giet het mengsel in de springvorm, dek de taart met folie af en laat opstijven in de koelkast.

Werkwijze appeltjeslaag

Schil de appels in dunne plakjes, doe deze in een kom met kaneel, citroen en agave siroop. Mix het geheel even goed. Bak de appeltjes in roomboter op laag vuur tot ze slap zijn. Laat afkoelen en leg ze zoals op de foto op de opgesteven yoghurtlaag.

Ik kan iedereen deze gezonde appeltaart aanraden, hij is zo enorm lekker en je kunt er zonder schuldgevoel van snoepen. Ik neem graag een punt mee als tussendoortje naar mijn werk, maar hij is natuurlijk ook erg lekker als ontbijt of toetje.

Tip: Snijd de taart direct in punten en vries een deel in, zo kan je later ook nog genieten van deze heerlijke cheesecake.

3 Comments Add New Comment

 1. bea says:

  Hallo Harmke,
  Dat ziet er erg lekker uit!!
  Helaas ben ik ook allergisch voor amandelen. Kan ik hem ook alleen van havermeel maken?
  Gr. Bea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *