Brood & Wraps Recepten

Glutenvrije sandwich met kipfilet, komkommer en kerriemayonaise

Met het Meisterbäckers Vital brood van Schär maakte ik deze heerlijke sandwich met kipfilet, komkommer en huisgemaakte kerriemayonaise.

Wanneer ik brood eet, maak ik er het liefst ook een feestje van. Deze sandwich smaakt fantastisch en is heerlijk voedzaam.

Ingrediënten voor 2 sandwiches

  • 6 sneeën Meisterbäckers Vital brood (Schär)
  • 4 plakjes kipfilet
  • Halve komkommer
  • 3 eetlepels fritessaus/mayonaise
  • 3 theelepels honing
  • 1 theelepel kerrie
  • Zout &peper
  • 2 handjes veldsla

Werkwijze glutenvrije sandwich met kipfilet, komkommer en kerriemayonaise

Doe in een kommetje de fritessaus, honing, kerrie en zout en peper en roer dit door elkaar. Proef of de dressing op smaak is. Besmeer vier sneeën met de kerrie mayonaise en leg hierop een plakje kipfilet. Snij de komkommer in plakjes en deze weer door de helft en leg ze op de kipfilet . Doe hierop wat veldsla. Leg de sneeën brood op elkaar zodat je drie boterhammen op elkaar hebt. Snij de broodjes schuin doormidden en doe in elke deel een prikker.

Harmke

Harmke

Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër
‘Hé jij bent toch van die site Miss Glutenvrij’, regelmatig werd/word ik herkend als ‘Miss Glutenvrij’. In 2012 kroonde ik mezelf met deze titel en ging ik bloggen over mijn glutenvrije leven omdat ik coeliakie heb. Ik hou van eten en mijn lijfspreuk is dan ook ‘maak van elk eetmoment een feestje’. Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër.
Mijn glutenvrije dieet houdt mij niet tegen met volle teugen te genieten van alles wat culinair is en hier met passie (onder het genot van een goed glas wijn) over te vertellen. Maar ook over de Quarter Pounder zonder gluten van McDonald’s of een glutenvrije bitterbal kan je me lyrisch horen praten.
Ik hou van reizen, Italië, Thailand, Lapland, IJsland, West-Amerika en Australië. Ik ga er naartoe en ja ook dan gaat mijn glutenvrije dieet mee. Maar juist door de genoodzaakte research vooraf kom ik bij pareltjes van restaurants waar ik als niet-glutenvrije toerist nooit was gekomen. En zo kijk ik graag naar het leven. Beperkt maakt creatief en vindingrijk.
Ik sta graag in de keuken. De laatste jaren kook ik liever dan dat ik bak. Brood bakken doe ik nooit, ik ben blij dat het na al die jaren gewoon te koop is. Sinds 1989 eet ik glutenvrij en we zijn van ver, heel ver gekomen. Maar halleluja wat hebben we het nu goed. Al die heerlijke glutenvrije producten en eetgelegenheden waar we kunnen eten.
Over glutenvrij had ik voor mijn gevoel genoeg geschreven. Daarom legde ik de miss kroon halverwege 2018 naast me neer. Ik vind het heel gaaf dat Emmelou mijn ‘kindje’ nieuw leven inblaast en een groep enthousiaste schrijvers heeft gevonden die willen schrijven voor Miss Glutenvrij.
Op dit moment schrijf ik graag columns, maar dan vooral over andere dingen die me bezig houden zoals een bezoekje aan de plaatselijk bingo, gordijnen ophangen met mijn vriend of meebléren met het concert van Enrique Iglesias. Dit doe ik met een flinke dosis (zwarte) humor op spinselsdergedachten
Wanneer ik zin heb wat te delen over glutenvrij dan horen jullie van mij :).
  1. Als beginnend glutenvrije eter, vind ik het erg fijn om informatie te vergaren. Wat een fijne website! Dit recept ziet er lekker uit, maar vooral viel het me op dat het brood er zoveel beter en smakelijker uitziet dan wat ik tot nu toe van supermarkt en biologische winkel heb gehaald. Bedankt voor de inspiratie, ik lees nog even ‘lekker’ verder.

Geef een reactie