Recepten Salade

Glutenvrije maaltijdsalade met ei, avocado en bacon

Met als basis een zelfgemaakte eiersalade maakte ik een heerlijk glutenvrije maaltijdsalade met avocado en bacon.

Op Instagram plaatste ik bovenstaande foto. Ik kreeg het verzoek het recept te delen, uiteraard doe ik dat graag, want deze maaltijd eiersalade met avocado en bacon is heerlijk en vult ook nog eens goed. Lekker als lunch of avondeten.

Ingrediënten

 • Handje ijsbergsla
 • Handje rucola sla melange
 • 3 eieren
 • 1 theelepel fritessaus (Gouda’s Glorie)
 • 2 theelepels Griekse yoghurt
 • 1 theelepel augurkennat
 • Paar stengels verse bieslook
 • 1 bosui
 • Paprikapoeder
 • Zout & peper
 • 1 kleine avocado
 • 4 plakjes streaky bacon (kant-en-klaar Gourmande)

Werkwijze

Kook de eieren zo’n 6 minuten. Laat ze afkoelen en snij in kleine stukjes. Doe hierbij de fritessaus, Griekse yoghurt, augurkennat, kruiden en fijngesneden bieslook. Snij de bosui in kleine ringetjes en doe deze bij het eiermengsel. Roer alles door elkaar. Schil de avocado en snij in kleine stukjes. Roer dit voorzichtig door de eiersalade. Leg de twee slasoorten op een diep bord, leg hierop de avocado eiersalade. Snij de bacon in kleinere stukjes en leg deze op de salade.

2 Comments Add New Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *