Brood & Wraps Recepten

Glutenvrije wrap met gerookte kipfilet en kruidenroomkaas

Wat zijn wraps toch ideaal, heerlijk als lunch, maar ook als hapje. Ik belegde er één met kruidenroomkaas en gerookte kipfilet, een heerlijke combi. 

Ik was weer eens creatief met de wrap. Bij supermarkt Aldi vond ik gerookte kipfilet plakjes die ik enorm lekker vind. Deze kipfilet leek mij een fijn ingrediënt voor op de wrap en ja dat was ie zeker! Samen met kruidenroomkaas en wat groenvoer maakte ik een heerlijke glutenvrije lunch.

Ingrediënten (1 persoon)

 • 1 wrap Schär
 • 1 flinke eetlepel kruiden roomkaas
 • 5 plakken gerookte kipfilet
 • Handje ijsbergsla
 • Paar stengels verse bieslook

Werkwijze wrap

Doe de wrap 30 seconden in de magnetron op 700 watt. Besmeer de wrap met de kruiden roomkaas. Leg hierop de plakken gerookte kipfilet. Snij de ijsbergsla en bieslook fijn en doe dit op de wrap. Vouw de wrap dubbel en snij doormidden. En klaar is je lunch wrap.

Je kunt de wrap uiteraard ook in kleinere stukjes snijden als hapje of meenemen als lunch voor op school, werk of onderweg.

Waarmee beleg jij graag je wrap?

Harmke

Harmke

Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër
‘Hé jij bent toch van die site Miss Glutenvrij’, regelmatig werd/word ik herkend als ‘Miss Glutenvrij’. In 2012 kroonde ik mezelf met deze titel en ging ik bloggen over mijn glutenvrije leven omdat ik coeliakie heb. Ik hou van eten en mijn lijfspreuk is dan ook ‘maak van elk eetmoment een feestje’. Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër.
Mijn glutenvrije dieet houdt mij niet tegen met volle teugen te genieten van alles wat culinair is en hier met passie (onder het genot van een goed glas wijn) over te vertellen. Maar ook over de Quarter Pounder zonder gluten van McDonald’s of een glutenvrije bitterbal kan je me lyrisch horen praten.
Ik hou van reizen, Italië, Thailand, Lapland, IJsland, West-Amerika en Australië. Ik ga er naartoe en ja ook dan gaat mijn glutenvrije dieet mee. Maar juist door de genoodzaakte research vooraf kom ik bij pareltjes van restaurants waar ik als niet-glutenvrije toerist nooit was gekomen. En zo kijk ik graag naar het leven. Beperkt maakt creatief en vindingrijk.
Ik sta graag in de keuken. De laatste jaren kook ik liever dan dat ik bak. Brood bakken doe ik nooit, ik ben blij dat het na al die jaren gewoon te koop is. Sinds 1989 eet ik glutenvrij en we zijn van ver, heel ver gekomen. Maar halleluja wat hebben we het nu goed. Al die heerlijke glutenvrije producten en eetgelegenheden waar we kunnen eten.
Over glutenvrij had ik voor mijn gevoel genoeg geschreven. Daarom legde ik de miss kroon halverwege 2018 naast me neer. Ik vind het heel gaaf dat Emmelou mijn ‘kindje’ nieuw leven inblaast en een groep enthousiaste schrijvers heeft gevonden die willen schrijven voor Miss Glutenvrij.
Op dit moment schrijf ik graag columns, maar dan vooral over andere dingen die me bezig houden zoals een bezoekje aan de plaatselijk bingo, gordijnen ophangen met mijn vriend of meebléren met het concert van Enrique Iglesias. Dit doe ik met een flinke dosis (zwarte) humor op spinselsdergedachten
Wanneer ik zin heb wat te delen over glutenvrij dan horen jullie van mij :).
 1. Els Buitenhuis

  Ha Harmke,
  Dit lijkt me erg lekker! Nu heeft mijn dochter ook koemelkallergie, wat zou u e iov kruidenkaas kunnen nemen?

 2. Miss Glutenvrij

  Stukjes geitenkaas is ook erg lekker.

 3. Els Buitenhuis

  Reageert ze even heftig op als op koemelk. Ook soya gaat niet super…

Geef een reactie