Pasta & Pizza Recepten

Glutenvrije Turkse pizza

Tegenover mijn werk zit een kebab zaak waar ze Turkse pizza’s verkopen. Iedere keer als ik er langs fiets en de geur die uit het pand komt opsnuif, denk ik aan hoe het zou zijn om een Turkse pizza te eten. Dus dook ik zelf de keuken in om een glutenvrije versie te maken.

Als bodem voor mijn Turkse pizza koos ik de wrap van Schär. Uiteraard kan je ook zelf een bodem maken, maar daar had ik geen zin in. (Het liefst kocht ik natuurlijk bij de kebab zaak m’n Turkse pizza, want dat gaat nog sneller.) Ik bootste een gehaktmengsel na van wat de kebab zaak gebruikt, deed daar wat rauwkost bij en mijn zelfgemaakte knoflooksaus. Het resultaat: een glutenvrije Turkse pizza. Of ie net zo lekker is als bij de kebab zaak weet ik niet, dat mogen jullie bepalen.

Ingrediënten Turkse pizza (2 stuks)

 • 2 Wraps Schär
 • 150 gr rundergehakt
 • 1 grote trostomaat
 • 1 rode paprika
 • Half rood pepertje
 • Handje verse peterselie
 • 1 rode ui
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 el zonnebloemolie
 • Zout en peper

Topping

 • IJsbergsla
 • Tomaat
 • Komkommer
 • Knoflooksaus

Ingrediënten knoflooksaus

 • 2 el Griekse yoghurt
 • 2 el fritessaus (Gouda’s Glorie)
 • 1 flinke teen knoflook
 • Flinke eetlepel verse bieslook
 • Zout en peper

turkse-pizza-glutenvrij

Werkwijze Turkse pizza

 1. Snij het pepertje, de tomaat, paprika en ui in stukken en doe dit in een keukenmachine. Voeg hierbij de peterselie, tomatenpuree en de gehakt met wat zout en peper. Mix dit alles tot een plakkerig mengsel.
 2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak het gehaktmengsel tot het gaar is.
 3. Snij de ijsbergsla, tomaat en komkommer fijn.
 4. Maak de knoflooksaus door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
 5. Verwarm de wraps in de magnetron 30 seconden op 700 watt.
 6. Besmeer de wrap met het gehaktmengsel.
 7. Leg op het gehakt de ijsbergsla, tomaat en komkommer. Giet hierover de knoflooksaus.
 8. Vouw de wrap eventueel dicht.

Ik ben benieuwd of jullie mijn Turkse pizza op ‘de echte’ vinden lijken. Laat het me vooral weten als je het recept hebt gemaakt.

9 Comments Add New Comment

 1. Anne-Marie says:

  Zo toevallig, heb ik gisteren voor mijn kinderen gemaakt! Min of meer hetzelfde met wraps en zelf gemaakte yoghurt saus. Was echt heerlijk! Alleen het gehakt hadden wij niet zo lekker gekruid, dus die ga ik onthouden!

 2. Cheyenne says:

  Zonder te proberen kan ik al met 100% zekerheid zeggen dat hij er voor geen meter op lijkt…

  Heb de echte zovaak gegeten en mis deze dan naar 2 jaar GV ook nog steeds! :(

 3. Cheyenne says:

  De bodem is dunner en krokanter!… Ik vind de wraps van Schar sowieso vies (terwijl ik verder wel Schar fan ben!).
  Ik vind het wel een heel leuk idee, krijg er zelf alleen maar meer zin in :)

 4. De Herdt Maria says:

  Hallo,
  Er bestaat, in België althans, glutenvrije pizzabodem van het merk Herta, prima van smaak en ik maak dit met tomatenpuree, schijfjes courgettes, verse tomatenblokjes, spinazie, kippengehakt in stukjes en mozzarella van buffel. Mijn dochter en kleindochter zijn gluten intolerant en deze variant vinden ze superlekker. En ze moeten ook lactosevrij eten daarom mozzarella van buffel, maar dat proef je echt niet. Dit is natuurlijk geen echte Turkse pizza maar echt heel lekker.
  Ik zou zeggen, proberen maar.
  Groetjes Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *