Recepten Salade

Quinoa salade met meloen en gerookte kipfilet (glutenvrij)

Als je glutenvrij eet, is het belangrijk dat je voldoende vezels binnenkrijgt. Met deze salade met quinoa, gerookte kip en meloen lukt dat zeker weten.

Marieke Bussink heeft een tarwe-allergie en daarnaast glutensensitiviteit. Ze is studente Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en vorig jaar hielp ik haar met een schoolopdracht.  Ze schreef eerder al een artikel voor mijn site over glutenvrij eten en voldoende vezels binnenkrijgen. Ik mocht haar favoriete quinoa salade (met veel vezels!) met jullie delen.

Ingrediënten voor 2 personen

 • ½ galiameloen
 • 1 gerookte kipfilet
 • 2 el amandelschaafsel
 • ½ rode paprika
 • gemengde sla of veldsla
 • 1 el citroensap
 • 2 el (halfvolle of magere) yoghurt
 • 1 el kerriepoeder snufje zout en peper
 • ½ kop quinoa (glutenvrij gecertificeerd)

Werkwijze quinoa salade

Spoel de quinoa goed om en kook volgens de gebruiksaanwijzing. Halveer ondertussen de meloen en verwijder de pitjes. Steek met een meloenbolletjeslepel of gebruik een appelboor, om zoveel mogelijk bolletjes uit de helften te krijgen. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en de rode paprika in kleine blokjes. Roer voor de dressing in een kommetje de yoghurt, kerrie, citroensap door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Als de quinoa gekookt is spoel deze af met koud water en laat goed uitlekken. Roer na een paar minuten even met een vork erdoorheen om de korrels wat losser te krijgen. Serveer de quinoa met daarop de sla, meloen, blokjes rode paprika en reepjes gerookte kipfilet op een bord en schep de dressing eroverheen. Strooi er vervolgens wat amandelschaafsel overheen.

2 Comments Add New Comment

 1. Annelien Vermeersch says:

  Wat bedoel je met “gerookte” kippenfilet Ik heb 4 verschillende slagers aangedaan, maar heb uiteindelijk n gewone kippenfilet moeten nemen…

 2. Miss Glutenvrij says:

  Gerookte kipfilet is kip die is gerookt. Die koop je gewoon bij de supermarkt. ze hebben een donkerder laagje omdat ze zijn gerookt. Deze kip is ook direct klaar voor gebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *