Ik stop met Miss Glutenvrij

Na 6 jaar bloggen voor Miss Glutenvrij stop ik ermee. Ik heb genoeg geschreven over glutenvrij en coeliakie. De glutenvrije koek is op en ik stop met schrijven voor mijn blog. Waarom en wat er nu met mijn blog gebeurt lees je in dit artikel.

Miss Glutenvrij is een gevestigde naam binnen de glutenvrije wereld. Sommigen noemen me een pionier en zo voel ik me soms ook. Ik heb over zoveel kunnen schrijven, delen, zovelen weten te inspireren. Ik weet dat ik velen heb geholpen en daar krijg ik een heel warm en dankbaar gevoel van. Toch heb ik besloten te stoppen.

De laatste tijd kwamen er al weinig tot geen nieuwe artikelen meer online. Ik had geen zin en inspiratie om aan mijn blog te werken. Omdat ik niet van de een op andere dag de stekker er uit wilde trekken, heb ik lang nagedacht wat ik wil met Miss Glutenvrij.

Mijn blog als verwerking

Een vriendin van me zei laatst: jouw blog had je nodig om coeliakie een plek te geven, het was jouw manier van verwerken. Ik vond het heel mooi dat ze dat zei en ik denk dat ze gelijk heeft. Door te schrijven kon ik me uiten en het vinden van lotgenoten (jullie) gaf me bevestiging dat ik niet de enige ben die baalt dat ie ziek wordt van gluten.

Ik voel me nu zoveel sterker en zelfverzekerder over coeliakie dan zes jaar geleden. Glutenvrij leven is een deel dat bij me hoort en waar ik vrede mee heb. Het voelt alsof ik deze periode van ‘verwerking en onderzoeken’ wil afsluiten. Het is goed zo.

Minder delen

Ik heb minder de behoefte om te delen. Dan bedoel ik niet in het echte leven, maar online. Ik heb al zoveel over mijn glutenvrije leven gedeeld, het voelt als genoeg/voltooid. Alsof mijn missie is geslaagd. In vergelijking met zes jaar geleden is er zoveel meer bewustwording voor coeliakie en de glutenvrije levensstijl. Ook zijn er enorm veel glutenvrije producten bijgekomen, kunnen we op veel meer plekken uit eten en weet nu bijna iedereen wel dat er ‘mensen zijn die ziek worden van gluten’.

Wat gebeurt er met Miss Glutenvrij?

Mijn site wordt elke dag nog heel goed bezocht en heeft zeker (nog) potentie, maar ik heb besloten te stoppen. Een blog moet je bijhouden met passie en energie en omdat je het leuk vindt. Dat gevoel is er niet meer, dus er komt geen nieuwe content. Wel heb ik besloten dat recepten online blijven staan. De comments ga ik sluiten en ik zal niet meer reageren op vragen/mailtjes/verzoeken etc. De social media kanalen zijn ook gesloten.

Mijn glutenvrije leven stopt natuurlijk niet en ik blijf een Bourgondiër die met grote teugen geniet van heerlijk eten. Ik zal jullie daar alleen niet meer in meenemen. Dank je wel voor jullie enthousiasme en support de afgelopen jaren. En wie weet tot ziens in het offline leven.

Liefs Harmke