Een glutenvrij Paasbrood. Maak het zelf!

Met Pasen mag het glutenvrije brood natuurlijk niet ontbreken en omdat we iets te vieren hebben vandaag een extra feestelijk recept…

Dit paasbrood is helemaal niet moeilijk om te maken. Sterker nog, het brood staat binnen mum van tijd op je paastafel. De ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon al in huis.  Ideaal voor iedereen die de glutenvrije stol is vergeten of liever zelf aan de slag gaat.

Bak het paasbrood in een hoge taartvorm bekleed met bakpapier of een ovenbestendige pan. Zo krijg je die leuke ronde vorm en kan het brood mooi omhoog bakken.

Paasbrood #glutenvrij
Ingrediënten:
  • 300 gram glutenvrij broodmix Schär B
  • zakje droge gist
  • 80 gram suiker
  • 50 gram gesmolten boter
  • 200 ml lauwwarm water
  • 2 losgeklopte eitjes (een klein beetje apart houden voor de bovenkant)
  • 2 handjes vol rozijnen voor geweekt in water
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • amandelschaafsel
Aanwijzingen:
  1. Los de gist op in het water met de suiker en laat even staan.
  2. Voeg dan het meel toe, de boter, de eitjes en het zout en de kruiden.
  3. Kneed alles 5 minuten met deeghaken, of lekker met je handen en schep op het laatst alle rozijnen er doorheen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een vorm of pan met bakpapier. Schep het plakkerige beslag/deeg in je vorm en bestrijk de bovenkant met nog wat losgeklopt ei en eventueel wat amandelschaafsel.
  5. Het brood mag zo’n 40 minuten in het midden van de oven en dan nog 10 minuten onderin.
  6. Het brood is klaar zodra de bovenkant goudbruin kleurt en een prikker er weer schoon uitkomt.

Ben jij net als ik dol op glutenvrij bakken? Kijk dan ook eens naar het boek ‘Bakken zonder gluten’ van Bakers and Fakers.

Geef een reactie