glutenvrije bosbessenmuffins

Zin om te bakken? Maak dan eens deze heerlijke én makkelijke glutenvrije bosbessenmuffins.

Makkelijk meenemen

Muffins zijn makkelijk om mee te nemen en zelfs zonder gluten lekker luchtig. Het is net wat minder zwaar dan een echte cupcake en ook qua bereiding zijn muffins minder lastig om te maken.

Basis recept

Ik kies deze keer voor bosbessen maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor chocolade, appel of wat dacht je van stukjes karamel? Zie dit recept als een glutenvrij basis recept voor de allerlekkerste glutenvrije muffins.


Het recept

(voor 12 muffins)

Ingrediënten:

  • 285 gram glutenvrij bloem
  • 2 tl bakingsoda of bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram witte suiker
  • 2 medium grote eitjes
  • 250 ml (plantaardige)melk
  • 95 gram gesmolten roomboter of olie
  • 1 tl vanille extract
  • *optioneel 1 handjevol bosbessen

Aanwijzingen:

  1. Verwarm de (elektrische) oven alvast voor op zo’n 180 graden en bekleed een muffinvorm met 12 papieren vormpjes. je kunt ook een silliconenvorm gebruiken dan zou ik de vorm wel even invetten met olie of bakspray.
  2. Meng alle ingredienten: behalve de bosbessen, in een grote kom en mix het beslag kort door tot alle klontjes weg zijn.
  3. Schep het beslag met een ijsschep in de papieren vormpjes tot de rand vol en verdeel de bosbessen over de muffins.
  4. Bak de muffins voor zo’n 20 minuten in het midden van de oven of tot ze goudbruin van kleur zijn.
  5. Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze luchtdicht of individueel verpakt in het vriesvak.

 

Geef een reactie