Gespot Lifestyle

Glutenvrije en Vegan Food Wall automaat op Schiphol

Schiphol krijgt de allereerste automaat die vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden aanbiedt. De nieuwe Health Food Wall is te vinden op Schiphol Plaza.

De voedselautomaat biedt reizigers de kans om snel en vooral gemakkelijk een gezonde maaltijd te kopen. De keuze bestaat uit plantaardige en/of glutenvrije gerechten.

Alhoewel de maaltijden 100% glutenvrij zijn, is de keuken waarin ze gemaakt worden helaas niet 100% glutenvrij. De maaltijden worden zeer zorgvuldig gemaakt maar omdat de kans op kruisbesmetting niet is uitgesloten dragen de maaltijden helaas géén glutenvrij keurmerk.

Health Food Wall wil met de automaat inhaken op de behoefte om snel en gemakkelijk aan een gezonde en duurzame maaltijd te komen. “Mensen kiezen steeds bewuster en zijn kritischer over hun voeding. Health Food Wall maakt de keuze makkelijker”, aldus Anouk Snelders, eigenaar en oprichter van Health Food Wall.

Zes maaltijden

In de automaat worden zes verschillende seizoensgebonden maaltijden aangeboden. Geen lichte salades, maar complete en vullende maaltijden, bijvoorbeeld een rijstmaaltijd met gemarineerde tempeh, diverse groenten en pindasaus. Dat klinkt goed! De verpakkingen, van bakje tot bestek, zijn van biologisch afbreekbaar materiaal.

Wij vragen ons wel meteen af of deze verpakkingen dan geen gluten bevatten want we schreven laatst nog over de tarwezemelen in biologisch afbreekbaar wegwerpservies (lees er hier meer over). Inmiddels hebben we begrepen dat de verpakkingen 100% glutenvrij zijn.

Gezonde snackmuur

Eerder opende Health Food Wall een gezonde snackmuur in de Kinkerstraat. Alleen is die na vier maanden helaas al gesloten. De automaat op Schiphol Plaza moet navolging krijgen op meerdere plekken in en rondom Amsterdam.

Wij zijn alvast heel erg benieuwd en gaan het zeker eens uittesten wanneer we weer op Schiphol zijn. Liever geen eten uit de muur? Kies dan gewoon voor een lekkere glutenvrije maaltijd bij Leon want daar is de glutenvrije keuze reuze en bovenal super lekker.

Bron: Foodclicks

2 Comments Add New Comment

  1. Gerry says:

    “snel en vooral gemakkelijk een gezonde maaltijd te kopen. De keuze bestaat uit plantaardige of glutenvrije gerechten”…… glutenvrij, gezond? Hoe vaak moeten we er bedrijven nog op wijzen dat er (behalve voor ons) niets gezond is aan glutenvrij?

  2. Redactie says:

    Hoi Gerry, Toch zijn er meer mensen die baat hebben bij een glutenvrij dieet. Denk aan PDS, reuma, MS etc. Uit recent onderzoek is inmiddels ook gebleken dat er wel degelijk een grote groep mensen glutensensitief zijn. Ik ben persoonlijk erg blij met het groeiende aanbod maar ik zou wel graag zien dat er mbt kruisbesmetting en veiligheid toch nog meer maatregelen komen. Helaas merk ik nu vaak dat glutenvrij niet altijd écht glutenvrij betekent en dat is wel vervelend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *