Dessert Recepten

Makkelijk dessert met nectarines en mascarpone 

Het is dé tijd voor nectarines. Ik kocht dus voor een prikkie een hele fruitschaal vol. Ik vind deze vrucht heerlijk om zo te eten, ik dol op zomerfruit, maar het leek me ook leuk er iets anders mee te doen. Dus maakte ik samen met wat overgebleven mascarpone een makkelijk dessert met nectarines en de mascarpone, een verrassend lekkere combinatie.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 nectarines
  • 60 gram glutenvrije bloem (bijvoorbeeld mix C Schär)
  • 100 gram mascarpone
  • 2 eieren L
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker

Werkwijze
Snij de nectarines in partjes. Bestrijk een ovenschaal (10 x 20 cm) met roomboter en leg de partjes met de schil naar beneden in de schaal. Mix de overige ingrediënten met een mixer en giet dit over de nectarines. Zet 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Foto 02-06-15 19 27 55

Foto 02-06-15 19 55 04Zo wel koud als warm erg lekker. Eventueel serveer je het dessert met een bolletje ijs of een dot extra mascarpone.


 

Harmke

Harmke

Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër
‘Hé jij bent toch van die site Miss Glutenvrij’, regelmatig werd/word ik herkend als ‘Miss Glutenvrij’. In 2012 kroonde ik mezelf met deze titel en ging ik bloggen over mijn glutenvrije leven omdat ik coeliakie heb. Ik hou van eten en mijn lijfspreuk is dan ook ‘maak van elk eetmoment een feestje’. Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër.
Mijn glutenvrije dieet houdt mij niet tegen met volle teugen te genieten van alles wat culinair is en hier met passie (onder het genot van een goed glas wijn) over te vertellen. Maar ook over de Quarter Pounder zonder gluten van McDonald’s of een glutenvrije bitterbal kan je me lyrisch horen praten.
Ik hou van reizen, Italië, Thailand, Lapland, IJsland, West-Amerika en Australië. Ik ga er naartoe en ja ook dan gaat mijn glutenvrije dieet mee. Maar juist door de genoodzaakte research vooraf kom ik bij pareltjes van restaurants waar ik als niet-glutenvrije toerist nooit was gekomen. En zo kijk ik graag naar het leven. Beperkt maakt creatief en vindingrijk.
Ik sta graag in de keuken. De laatste jaren kook ik liever dan dat ik bak. Brood bakken doe ik nooit, ik ben blij dat het na al die jaren gewoon te koop is. Sinds 1989 eet ik glutenvrij en we zijn van ver, heel ver gekomen. Maar halleluja wat hebben we het nu goed. Al die heerlijke glutenvrije producten en eetgelegenheden waar we kunnen eten.
Over glutenvrij had ik voor mijn gevoel genoeg geschreven. Daarom legde ik de miss kroon halverwege 2018 naast me neer. Ik vind het heel gaaf dat Emmelou mijn ‘kindje’ nieuw leven inblaast en een groep enthousiaste schrijvers heeft gevonden die willen schrijven voor Miss Glutenvrij.
Op dit moment schrijf ik graag columns, maar dan vooral over andere dingen die me bezig houden zoals een bezoekje aan de plaatselijk bingo, gordijnen ophangen met mijn vriend of meebléren met het concert van Enrique Iglesias. Dit doe ik met een flinke dosis (zwarte) humor op spinselsdergedachten
Wanneer ik zin heb wat te delen over glutenvrij dan horen jullie van mij :).
  1. Pingback: Eetdagboek: Juni 2015 | www.MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie