De ultieme glutenvrije marinade kruidenmix voor op de BBQ

Het BBQ seizoen is nu echt begonnen en met de mooie temperaturen dit weekeinde mag het recept voor deze heerlijke glutenvrije BBQ marinade niet ontbreken.

Vlees, Vis of Vega!

Of je nu een stukje vlees, vis of vega variant op de grill gaat leggen. Dit kruidenmengsel smaakt geweldig en is helemaal glutenvrij. Wil je nog meer tips voor een glutenvrije BBQ lees dan ook dit artikel eens (klik hier).

Zelf maken is altijd beter!

Helaas zitten in veel kant en klare kruidenmixen of marinades gluten verstopt en daarom is zelf maken het allerbeste. Het is helemaal niet moeilijk. En met deze kruiden is succes gegarandeerd. Voor het beste resultaat voeg je een paar eetlepels olie toe en laat je het vlees (of alternatief) een nachtje marineren in de kruiden. Je weet niet wat je proeft!

Glutenvrije marinade kruidenmix

Voor 1 potje:

– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– 1/2 theelepel cayennepeper
– 1/2 theelepel kaneel
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel zwarte peper
– 1/2 theelepel zout

Aanwijzingen:

  1. Smeer het vlees (vis of groenten) een nacht van te voren al in met het kruidenmengsel. Als het niet blijft plakken kwast je het vlees eerst in met olie of meng je wat lepels kruidenmix met wat lepels neutrale olie.
  2. Verpak het vlees luchtdicht, bijvoorbeeld met vershoudfolie en plaats terug in de koelkast.
  3. Laat het gemarineerde vlees voor het grillen eerst weer op kamertemperatuur komen voor het beste resultaat.

Geef een reactie