Een frisse salade met gamba’s en watermeloen

Tijdens deze warme dagen eet ik zelf graag een maaltijdsalade. Watermeloen is nu volop verkrijgbaar en samen met gamba’s en geitenkaas is dat de perfecte combi. Proef het zelf met dit makkelijke glutenvrije recept.

Ingrediënten:

  • Gamba’s of grote garnalen
  • gemengde krulsla
  • zachte geitenkaas
  • bosbessen
  • watermeloen stukjes
  • komkommer in stukjes
  • lente ui
  • dressing naar smaak ik kies voor een balsamico dressing

Aanwijzingen:

  1. Bak de garnalen kort op hoog vuur in wat olijfolie, zout en peper.
  2. Was de lente-uitjes en hak fijn.
  3. Was de sla goed en verdeel samen met de stukjes watermeloen, komkommer, bosbessen en geitenkaas over de borden of serveer alles in een grote kom.
  4. Voeg de dressing toe, ik kies zelf voor een balsamico dressing gemaakt van 1 el balsamico azijn, 1 el olijfolie, 1 tl mayonaise, 1 tl honing en wat zout en peper uit de molen.
  5. Verdeel de garnalen over de borden en maak af met wat fijngesneden lente-ui.
  6. Serveer de salade met wat glutenvrij stokbrood of geroosterd glutenvrij brood.

Wat zijn jouw favoriete glutenvrij zomerse gerechten? En welk gerecht ga je juist weer maken zodra de temperaturen dalen? Laat het weten in de reacties >>>

Geef een reactie