havermout

Wie bakt er mee? Glutenvrije havermoutkoekjes

De herfst komt er weer aan en dat betekent natuurlijk dat we weer lekker gaan bakken. Vandaag maken we deze heerlijke glutenvrije koekjes op basis van banaan en havermout.

Boordevol extra energie

Deze glutenvrije havermoutkoekjes zijn stiekem veel te lekker en ze zijn perfect om mee te nemen naar school of een lange werkdag. Zo’n dag waarop je wel een energierijk tussendoortje kunt gebruiken. Met zo veel vezels en fruit is dit koekje een échte energie bom.

Snel en makkelijk

Het is meteen ook een van mijn favoriete recepten! Want deze koekjes zijn snel, makkelijk en als je wilt, zonder geraffineerde suiker. Let bij coeliakie wel even op dat de havermout een glutenvrij keurmerk heeft, anders is er kans op kruisbesmetting.

Wie bakt er mee?


 

Het recept voor ongeveer 15 glutenvrije havermoutkoekjes


ingrediënten:

  • 200 gram havermout (glutenvrij)
  • 100 gram pure chocolade fijngehakt
  • 100 gram cranberry’s (of rozijnen)
  • 2 grote rijpe bananen
  • 2 el plantaardige olie
  • Snufje zout
  • Optioneel nog een el honing. Voor de zoetekauw.

aanwijzingen:

  1. Meng de havermout samen met chocolade en de cranberry’s in een grote kom.
  2. Pureer de bananen met de olie en het snufje zout en voeg toe aan de overige ingrediënten.
  3. Je kunt er op dit punt ook voor kiezen om nog een eetlepel honing toe te voegen. Als de bananen lekker rijp zijn is dat wat mij betreft niet nodig.
  4. Verarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Meng de ingrediënten met je handen goed door elkaar en schep met een eetlepel ongeveer 10 havermoutkoekjes op de bakplaat. Druk ze met je vingers een beetje in een mooie ronde vorm en strooi (ter decoratie) nog wat havermout over de koekjes.
  6. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven en laat volledig afkoelen voordat ze in de koekjestrommel gaan.
  7. Je kunt de koekjes ook invriezen.

 

Zoek je misschien een ander glutenvrij tussendoortje? Kijk ook eens bij de andere recepten (klik).

*Dit recept verscheen eerst op: https://bakersandfakers.nl/

Geef een reactie