koekjes Recepten

Makkelijke glutenvrije kerstkoekjes

kerstkoekjes

Met dit makkelijke recept van Harmke bak je binnen mum van tijd een flinke lading vrolijke glutenvrije kerstkoekjes. Handig voor het kerstbuffet op school want behalve kaneel en suiker kun je natuurlijk ook kiezen voor een hartige variant met kaas en tomaten bijvoorbeeld. En behalve die leuke kerstboom kun je natuurlijk ook kiezen voor een kerstster etc. Zet de oven maar aan!

Wij bakken vandaag dus met kaneel en suiker maar je kunt ook voor wat geraspte kaas, pesto of sesam kiezen. Wat je lekker vindt! Creëer zo jouw eigen favoriete kerstkoekjes.

Op zoek naar nog meer kerstrecepten? Kijk dan gauw ook even hier >>>

kerstkoekjes

Met dit recept maak je in eerste instantie ongeveer 10 a 12 kerstkoekjes. Gooi de bladerdeeg resten niet weg! Kneed ze opnieuw tot een bol en rol uit met wat bloem. Zo bak je nóg meer lekkere koekjes.

Ingrediënten:

 • Glutenvrij bladerdeeg
 • 1 ei losgeklopt
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 2 eetlepels fijne witte suiker

Extra nodig:

 • uitsteekvormpjes
 • bakkwast
 • bakpapier

Aanwijzingen:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
 3. Steek met het vormpje zo’n 10 kerstbomen uit het bladerdeeg en leg deze op bakpapier op een ovenplaat.
 4. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
 5. Klop het ei los en bestrijk de kerstboompjes met ei.
 6. Mix de kaneel en het suiker door elkaar en strooi dit over het bladerdeeg.
 7. Bak de koekjes zo’n 10 minuten goudbruin en knapperig.
 8. Laat ze helemaal afkoelen en verpak ze dan luchtdicht zodat ze lekker vers blijven.
Harmke

Harmke

Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër
‘Hé jij bent toch van die site Miss Glutenvrij’, regelmatig werd/word ik herkend als ‘Miss Glutenvrij’. In 2012 kroonde ik mezelf met deze titel en ging ik bloggen over mijn glutenvrije leven omdat ik coeliakie heb. Ik hou van eten en mijn lijfspreuk is dan ook ‘maak van elk eetmoment een feestje’. Vrienden noemen me ook wel Miss Bourgondiër.
Mijn glutenvrije dieet houdt mij niet tegen met volle teugen te genieten van alles wat culinair is en hier met passie (onder het genot van een goed glas wijn) over te vertellen. Maar ook over de Quarter Pounder zonder gluten van McDonald’s of een glutenvrije bitterbal kan je me lyrisch horen praten.
Ik hou van reizen, Italië, Thailand, Lapland, IJsland, West-Amerika en Australië. Ik ga er naartoe en ja ook dan gaat mijn glutenvrije dieet mee. Maar juist door de genoodzaakte research vooraf kom ik bij pareltjes van restaurants waar ik als niet-glutenvrije toerist nooit was gekomen. En zo kijk ik graag naar het leven. Beperkt maakt creatief en vindingrijk.
Ik sta graag in de keuken. De laatste jaren kook ik liever dan dat ik bak. Brood bakken doe ik nooit, ik ben blij dat het na al die jaren gewoon te koop is. Sinds 1989 eet ik glutenvrij en we zijn van ver, heel ver gekomen. Maar halleluja wat hebben we het nu goed. Al die heerlijke glutenvrije producten en eetgelegenheden waar we kunnen eten.
Over glutenvrij had ik voor mijn gevoel genoeg geschreven. Daarom legde ik de miss kroon halverwege 2018 naast me neer. Ik vind het heel gaaf dat Emmelou mijn ‘kindje’ nieuw leven inblaast en een groep enthousiaste schrijvers heeft gevonden die willen schrijven voor Miss Glutenvrij.
Op dit moment schrijf ik graag columns, maar dan vooral over andere dingen die me bezig houden zoals een bezoekje aan de plaatselijk bingo, gordijnen ophangen met mijn vriend of meebléren met het concert van Enrique Iglesias. Dit doe ik met een flinke dosis (zwarte) humor op spinselsdergedachten
Wanneer ik zin heb wat te delen over glutenvrij dan horen jullie van mij :).

Geef een reactie