koekjes Recepten

Glutenvrije rendierkoekjes #glutenvrijekerst

rendierkoekjes

rendierkoekjes

Glutenvrije rendierkoekjes om van te smullen tijdens de kerstdagen.

Het is buiten koud en de kaarsjes mogen aan. Het is nu echt bijna kerstmis en om alvast in de stemming te komen bakken we vandaag (samen met Schär) deze vrolijke glutenvrije rendierkoekjes.

Geen oven nodig!

Ik zeg wel bakken maar stiekem is het net knutselen. Voor deze koekjes gebruiken we geen oven en het makkelijke recept is perfect om samen met kinderen te maken. De koekjes zijn trouwens ook heel leuk om in de kerstboom op te hangen. Hier thuis hebben ze het niet gered want behalve heel erg leuk zijn ze ook nog eens heel erg lekker en wij aten ze op voordat we ze in de boom konden hangen. Oeps!

rendierkoekjesIngrediënten:

Aanwijzingen:

  1. Zet je glutenvrij koekjes alvast klaar. Zet ook alvast de saltini’s (ook wel eens pretzels genoemd) voor het gewei en de snoepjes of fondant, voor het maken van de ogen en rode neus klaar.
  2. Smelt de chocolade samen met de boter op laag vuur al roerende tot een mooie gladde massa. Kijk uit dat de chocolade niet té warm wordt. Je kunt de chocolade ook in de magnetron smelten.
  3. Dip de koekjes in de chocolade zodat een helft helemaal bedekt is met chocolade. Leg ze op wat bakpapier om af te koelen.
  4. Plaats meteen ook het gewei, de ogen en de neus alvast op de chocolade zodat ze vast zitten als de chocolade weer hard begint te worden.
  5. Laat de koekjes op een koele droge plek weer helemaal uitharden of eet ze gezellig meteen met z’n alle onder de boom op.

Zoek je nog meer lekkere glutenvrije kerstrecepten? Nee gauw een kijkje tussen onze recepten (klik)


 

Dit artikel is in samenwerking met Schär tot stand gekomen. Lees onze disclaimer voor meer informatie #spon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *