Hoofdgerecht Recepten

Recept voor glutenvrije kibbeling

glutenvrije kibbeling

Ik zocht al een tijdje naar het perfect recept voor glutenvrije kibbeling. We hebben ze wel eens geproefd van de glutenvrije visboer en die zijn lekker maar versgemaakt smaakt natuurlijk nóg beter en zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Voor het recept kocht ik kabeljauwfilet maar een andere witvis mag natuurlijk ook. Je kunt met hetzelfde beslag natuurlijk ook een glutenvrij lekkerbekje maken. Of garnalen, mosselen, eigenlijk is bijna alles superlekker als je het met beslag in de frituurpan gooit. Voor een vriendin die veganistisch eet gebruik ik dit beslag ook weleens om gemarineerde bloemkool in te bakken. Heel iets anders natuurlijk maar stiekem net zo lekker hoor.

Ingrediënten glutenvrije kibbeling

*voor 2 personen

Kibbeling Beslag

  • 250 gram glutenvrij meel (wij gebruiken de universele meelmix van schär)
  • 2 eieren medium formaat losgeklopt
  • 275 ml (plantaardige melk) naar keuze
  • 500 gram verse kabeljauwfilet
  • Olie om in te frituren (ik gebruik pindaolie)

Viskruiden

  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel komijnzaad

Aanwijzingen:

  1. Snijd de kabeljauw filet in stukken en strooi daarover de viskruiden. Masseer alles goed in en laat een paar uur afgedekt in de koelkast intrekken.
  2. Maak het beslag door het meel te mengen met de eieren en de melk. Het wordt een vrij dik beslag
  3. Zet de frituurpan klaar op 180 graden.
  4. Haal de visstukjes door het beslagen zorg ervoor dat elk stukje vis een mooi laagje beslag heeft. Laat ze dan voorzichtig in de olie zakken. Bak de glutenvrije kibbeling in ongeveer 8 minuten goudbruin. Ze gaan drijven als ze gaar zijn.
  5. Laat de kibbeling uitlekken op een stuk keukenvel.
  6. Serveer met je favoriete saus.

Nog meer lekkere glutenvrije recepten? Waar heb je zin in? Kijk bij onze hoofdgerechten >>>

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *