Brood Review

De beste broodbakmachine voor glutenvrij brood

broodbakmachine glutenvrij

Wat is eigenlijk de beste broodbakmachine voor glutenvrij brood? Er is zoveel keus. Miss Glutenvrij zoekt het voor je uit en zet de beste glutenvrije broodbakmachines op een rijtje. Bak je mee?

Het (glutenvrije) verschil

Waarin verschilt een broodbakmachine geschikt voor glutenvrij bakken eigenlijk van een gewone broodbakmachine. Er zijn  een paar zaken waar we op letten. We kijken of de machine een specifiek glutenvrij bakprogramma heeft. Dat is handig want een glutenvrij brood heeft andere bak kenmerken en daarom ook een ander bakproces. Een glutenvrij brood te lang kneden is bijvoorbeeld overbodig en het werkt de luchtigheid van een glutenvrij brood zelfs een beetje tegen. Een glutenvrij bakprogramma is dus best belangrijk.

We willen de broodbakmachine ook goed schoon kunnen maken.  Misschien wil je de machine ook wel voor andere leden in het gezin gebruiken. Dan is het handig als de machine goed te reinigen is. Met deze specificaties kwamen een paar broodbakmachines als beste uit de bus. Hieronder onze favoriete glutenvrije broodbakmachines.

Panasonic SD-2511

De broodbakmachine van Panasonic heeft 33 verschillende programma’s waarmee je verschillende soorten brood maakt. Op het display geef je gemakkelijk het gewenste bakprogramma aan. Stel hierop meteen de korstkleur in. Denk aan een glutenvrij programma, jamprogramma of het extra toevoegen van rozijnen of noten. De toevoer waarin je de noten of rozijnen plaatst, voegt ze automatisch toe tijdens het bakproces.

De machine is vrij stil en geeft alleen tijdens het kneden wat geluid. Mag niet in de vaatwasser maar de onderdelen zijn wel makkelijk te verwijderen dus goed schoon te maken.

Het minimale broodgewicht is 300g en maximaal kun je er 1200 gram deeg in mengen.

Princess 152009

De Princess broodbakmachine kan broodjes bakken tot 900 gram. Dat zijn ongeveer 14 sneden brood dus genoeg voor iedereen. Maak gezond teffbrood, een lekker glutenvrij rozijnenbrood of appelcake. De broodbakmachine is veder ook geschikt voor het maken van jam, yoghurt, cake en nog veel meer.

Deze machine maakt iets meer geluid maar dat mag de pret niet drukken. Door de antiaanbaklaag is de bakvorm makkelijk schoon te maken.

Domo B3963

De Domo broodbakmachine B3963 is geschikt voor het bakken van een brood van 700 tot 1000 gram. De broodbakmachine beschikt over 12 automatische programma’s, bijvoorbeeld voor het maken van cake en natuurlijk een glutenvrij brood.

De Domo is lekker stil en ook gemakkelijk schoon te maken. Als tip kregen we wel om het mengen van de ingrediënten vooraf al in een andere bak te doen dat geeft een nóg beter resultaat. Dat hoeft bij de twee eerder genoemde machines niet.

Kenwood BM450

Deze Kenwood vinden wij persoonlijk erg mooi voor op het aanrecht. Maar looks kunnen soms bedriegen. Niet in dit geval. Je bakt er een heerlijk glutenvrij brood mee. Tevens geschikt voor het bakken van cake en handige timer waarmee je extra toevoegingen op een later moment nog kunt toevoegen. Denk aan een lekker brood met veel zaden en pitten.

De Kenwood maakt met z’n rvs behuizing wel iets meer herrie. Schoonmaken gaat goed want ook bij deze machine is het bakblik uitneembaar.

Panasonic SD-2500WXE

Als laatste glutenvrije broodbakmachine noemen we deze Panasonic. Een vernieuwd model. Ze zeggen zelf dat je met het vernieuwde 100% glutenvrij brood programma nog beter glutenvrij brood kunt bakken. Met name in combinatie met glutenvrije broodmixen en meelsoorten. Dus dat belooft alvast veel goeds.

De Panasonic is qua geluid vrij stil en ook het schoonmaken gaat erg gemakkelijk.

Glutenvrij bakken maar !

Dat waren onze favoriete glutenvrije broodbakmachines. Wat denk jij? Ga je voor looks en kies je een moderne rvs machine of heb je liever een lekker stille machine zodat je de broodjes kunt bakken terwijl je slaapt. Niets zo lekker als de geur van versgebakken glutenvrij brood in de ochtend.

Laat vooral ook even weten welke broodbakmachine jouw favoriet is en als je nog een goed recept zoekt voor in je nieuwe broodbakmachine kijk dan eens naar ons heerlijke basisrecept (klik hier) voor een glutenvrij brood uit de broodbakmachine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *