Vijf heerlijke glutenvrije salades voor op een toastje of broodje. Deze smeerseltjes met tonijn, zalm, kip kerrie, ei en knoflook maken van elke hap een feestje.

Op een glutenvrij toastjes of afbakbroodje

Mijn favoriete glutenvrije toastjes zijn op dit moment Crackers van Schär. Veel supermarkten verkopen de toastjes en ze zijn ideaal om te beleggen met een lekkere salade. Op de verjaardagen/borrels waar ik kom, worden nu standaard deze toastjes gekocht. Iedereen eet ervan (zonder te merken dat ze glutenvrij zijn) en geen kans op kruisbesmetting.

CiabattaMini-baguette Wit

Qua glutenvrije afbakbroodjes waarmee onderstaande salades goed combineren is er enorm veel aanbod! De mini-baguettes van Semper vind ik erg lekker en de Ciabata’s van Schär haal ik ook vaak in huis. Die laatste voornamelijk omdat ze bijna overal te koop zijn en goed smaken.

Glutenvrije tonijnsalade

Tonijnsalade blijft toch wel mijn all-time favoriet. Door het toevoegen van appel en lente uit wordt de salade heerlijk fris. Op brood is ie erg lekker, maar op een toastje doet ie het ook heel goed.

Glutenvrije zalmsalade

Nog zo’n heerlijke salade met vis is deze zalmsalade. Het bosuitje en de augurk geven de salade lekker veel smaak. Deze salade doet het vooral erg goed op een zout toastje.

Glutenvrije eiersalade

Lekker op brood, crackers of een toastje. Deze eiersalade vind ik echt heerlijk en maak ik regelmatig.

Glutenvrije kip kerrie salade

Kip met kerrie, een fantastisch combi en dan vooral op een zacht broodje, cracker of een toastje. Het maken van de salade kost je een klein half uurtje, maar de smaak is het helemaal waard. Lekker met een klein pitje erin.

Glutenvrije knoflooksaus

Deze knoflooksaus op een warm vers afgebakken glutenvrij afbakbroodje, de combinatie is echt hemels. Lekker als voorafje of bij de bbq.

Lekkere verse salades

Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen geven voor lekkere glutenvrije salades. Uiteraard zijn er ook glutenvrije salades te koop in de supermarkt, maar deze verse, zijn vele malen lekkerder en 100% glutenvrij!