6x glutenvrije pizza! In dit artikel een verzameling recepten van zes heerlijke glutenvrije pizza’s. Waaronder een verse Margherita en pizza gemaakt van bloemkool.

Wie is er niet dol op pizza? Ik zeker wel. Op mijn site besteed ik regelmatig aandacht aan de pizza, want hoe fijn is het dat ie ook heerlijk glutenvrij smaakt. Zo vind je op mijn site een verse pizza from scratch dus met deeg en gist, belegde ik kant-en-klare bodems op diverse manieren en toverde ik broodjes om tot mini-pizza’s.

Verse pizza

Foto 23-09-15 18 50 03
Verse pizza Margherita (zelfgemaakte bodem)
Met glutenvrije bloem en wat geduld maak je deze heerlijke verse Margherita. Een heerlijke dikke luchtige bodem belegd met verse ingrediënten.

Pizza met kant-en-klare bodem

pizza ricotta
Pizza met ricotta en rauwe ham
Met de kant-en-klare bodem van Schär maakte ik een heerlijke glutenvrije pizza me ritcotta, spinazie en rauwe ham.

pizza1
Vegetarische pizza
Met de kant-en-klare glutenvrije bodem van  Semper maakte ik een vegetarische pizza. Lekker met veel groente en mozzarella.


Pizza met ham, kaas en groente
Deze pizza was een van de eersten die ik online zetten. Lekker met heel veel ham, kaas en verse groentes. De kant-en-klare bodem komt van Schär.

Gezonde pizza


Bloemkoolpizza
Een favoriet recept op mijn site: de bloemkoolpizza. Een bodem gemaakt van bloemkool belegd met wat je maar wilt. Glutenvrij en ook koolhydraatarm.

Pizza op een broodje

IMG_6481
Mini-pizzabroodje met pit
Dat je met een pizza alle kanten op kan, bewijst dit recept maar weer eens. Een ciabatta broodje belegd als pizza. Geen bodem bij de hand of geen zin er een te maken? Dan tover je gewoon je broodje om tot een pizza.

Kant-en-klare pizza’s.

IMG_0316 (780x780)
Wat ik helemaal leuk vindt, is dat er tegenwoordig door meerdere merken glutenvrije pizza’s worden verkocht. Zelf maken is leuk, maar zelf kopen ook! Ode aan Schär, Lidl, Ristorante waarvan ik in de afgelopen maanden meerdere keren een heerlijke pizza at. Je vindt de pizza’s in het vriesvak van je supermarkt.

Geen zin in een kant-en-klare pizza, maak ‘m dan lekker zelf.Inspiratie en recepten heb je nu genoeg :).