Dit is zo’n ontzettend lekkere cake. Het recept kreeg ik een tijdje geleden van de moeder van een goede vriendin van me en ik maak de cake nog regelmatig. Makkelijk en vooral heel lekker. De appel honing cake. Lees verder voor het recept.

Een gewone cake is ook zo standaard en zoals jullie weten houd ik van variatie in de keuken. Ik leukte de standaard cake op met appel, honing en kaneel.

Ingrediënten

  • 80 gram boter (margarine)
  • 180 gram suiker
  • 150 gram rijstebloem
  • 30 gram ketanmeel
  • 3 eieren
  • 8 gram bakpoeder (half zakje)
  • 1 appel
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • halve eetlepel kaneel

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de suiker met de boter heel goed. Laat de mixer even lang draaien. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het meel en de bakpoeder toe. Voeg de appel, kaneel en honing toe. Beboter een cakeblik of leg er bakpapier in zoals ik. Op de zijkanten heb ik nu boter gedaan omdat ik nogal ruzie kreeg met het bakpapier. Zo werkt het ook goed en gaat de cake niet plakken aan het blik. Doe je beslag in de cakeblik en zet deze een uur in de oven. En smullen maar.

Je kunt de cake alvast in plakken snijden en in de diepvries doen. Handig om mee te nemen naar je werk of school of om even voor de visite komt uit de vriezer te halen zodat je een lekker stuk cake bij de koffie kunt serveren. Eetsmakelijk!