Van lezeres Claudia wiens kind glutenvrij eet, kreeg ik een lieve email. Haar neef heeft een Franse vrouw en die deelde een tarte aux pommes (appeltaart) recept met Claudia. De taart is een succes bij Claudia thuis en ze deelt graag het recept met mij en jullie. 

Van Claudia begreep ik dat deze taart in Frankrijk als dessert wordt gegeten. Ik ben dol op appeltaart en de varianten met abrikoos lust ik ook graag. Het recept lijkt mij erg makkelijk en zodra de  gelegenheid hiervoor is, wil ik ‘m maken. Glutenvrij bladerdeeg heb ik in ieder geval al in de diepvries.

Ingrediënten

  • Glutenvrij bladerdeeg (genoeg om een bodem te bedekken)
  • 6 à 7 goudreinetten
  • Twee handen suiker
  • Abrikoos confituur (de goedkoopste is volgens Claudia prima)
  • Boter

Smeer een  ronde bakvorm dunnetjes in met boter. Leg hierop plakjes bladerdeeg en prik hier gaatjes in. Schil de appels, haal de klokhuizen er uit en snij ze in plakjes. Leg de appelpartjes op het bladerdeeg en strooi hier overheen ongeveer twee handen suiker. Zet de taart een klein uurtje in de op 225 graden voorverwarmde oven.

Warm net voor de taart uit de oven komt de abrikozenconfituur op in een een pannetje. Haal de taart uit de oven en smeer de abrikozen confituur met een kwastje over de appelstukjes.

Eet smakelijk!