Wat is het gigantisch lekker weer hé. Perfect weer voor een BBQ. Maak voor bij de BBQ deze heerlijke glutenvrije verse kruiden ciabatta.
Dit broodje is heerlijk knapperig en smaakvol. Ik vind deze verse kruiden ciabatta eigenlijk nog wel lekkerder dan stokbrood met kruidenboter. Laatst bbq-de ik bij vrienden en kreeg ik dit heerlijke broodje, perfect voor één persoon en geen gedoe met een ‘eigen bakje’ kruidenboter. Deze ciabatta komt uit de oven en is niet moeilijk te maken.
Ingrediënten
- 1 wit ciabatta broodje (Schär)
- Paar eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- Klein handje bosui
- Klein handje verse peterselie
- Klein handje verse basilicum
- Raspkaas
- Zout & Peper
Werkwijze
- Snij de bosui in kleine ringen, snij de peterselie en basilicum klein.
- Doe olijfolie in een kommetje, doe hierbij het geperste knoflookteentje, de bosui, verse kruiden en zout & peper.
- Snij de ciabatta diagonaal in doe dit van twee kanten.
- Doe in de openingen het kruidenmengsel, strooi hier overheen raspkaas.
- Zet het broodje 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven (boven en onder).
Ook lekker bij de bbq is de kruimige, kruidige aardappelsalade die ik samen met het broodje at. Gemaakt met verse kruiden en gluten- en lactosevrij.
Veel glutenvrij BBQ plezier!
Dit lijkt me heel erg lekker! :D Zeker de moeite waard om te proberen tijdens deze warme dagen.
Die moet ik onthouden. Ziet er lekker uit..
[…] De complete maaltijd zie je op de foto hierboven. Ik serveerde de tagliatelle met een pastasalade, stokbrood met verse kruiden en kaas en een […]
[…] zusje en ik maakten hapje voor een glutenvrije high wine. Met dit borrelbrood starten we. Ronde 2: Visplankje: gerookte zalm met rucola, kappertjes, parmezaanse kaas en […]