We kennen taco’s en wraps als lunch- of dinergerecht, maar wist je ook dat ze in verschillende staten in Amerika ook taco’s als ontbijt eten? Toen een van mijn Amerikaanse vriendinnen me dit vertelde, wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar het proberen van nieuwe dingen is nooit verkeerd, dus ik besloot die ochtend échte Breakfast Taco’s te bestellen.
Via de app Find Me Gluten Free konden we een leuk Mexicaans tentje vinden om glutenvrije taco’s voor ontbijt te proberen. Daar waren verschillende opties om uit te kiezen. Ik koos zelf voor een variant met roerei, stukjes rundvlees en wat knapperig gebakken aardappeltjes als side. Op de tafel stonden verschillende flesjes hot sauce, zoals Tapatio, om de taco’s wat extra pit te geven.
Het is zeker wat anders dan brood als ontbijt, maar het is een goed vullende maaltijd. Naar mijn idee zeker het proberen waard!
INGREDIËNTEN:
Iedereens smaken verschillen natuurlijk, daarom geven we een lijst met optionele toppings. Dan kan je zelf de perfecte mix ‘n match maken die bij jou past!
- zachte, kleine street taco’s (bijvoorbeeld deze)
- (roer)ei
- kaas
- worstjes/gehakt/bacon (als je liever een vega variant hebt, kan je dit weglaten of een vervanger gebruiken)
- aardappel (gewoon of zoet)
- tomaat
- avocado
- jalapeño peper
- limoensap
- ui
- hot sauce
- crème fraîche
- (zelfgemaakte) salsa
- bonen