Mijn zusje Magriet haar lievelingslunch is een panini met zalm, mozzarella en rode ui. Dat moest ik ook proeven en dus maakte ik mijn eigen variant met glutenvrij brood. Kijk hoe ik dit broodje maakte.

De Pain Campagnard sneetjes van Schär vind ik super fijne broodjes om een lekkere lunch mee te creëren. Ik koop dit brood gewoon bij Albert Heijn, lekker makkelijk. Ook tijdens het klussen, lust ik een lekker broodje, dus nam ik mijn tosti-ijzer mee op de fiets naar onze nieuwe woning. Ik was tijdens het behangen verzekerd van een smaakvolle lunch.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood (Pain Campagnard van Schär)
  • 50 gram gerookte Noorse zalm
  • Halve bol mozzarella
  • 1 rode ui
  • Handjevol Eikenbladsla melange

 

Beleg één snee met de zalm. Snij de rode ui in ringen en leg dit naar smaak bovenop de zalm. Ik nam zes ringen van groot naar klein en legde die in elkaar. Snij de bol mozzarella (je gebruikt de helft) in tweeën en dan nog een keer doormidden. Leg dit bovenop de rode ui. Leg je broodje in het tosti-ijzer of panini maker en wacht tot de mozzarella is gesmolten. Een handje eikenbladsla melange erbij en je lunch is klaar. Ik vind het zelf lekker om de sla tussen de sneetjes brood te proppen, maar je kunt het ook los eten met een beetje dressing erbij. Eet smakelijk.