Een makkelijke, maar o zo lekkere glutenvrije salade is de Caprese salade. Een Italiaanse gerecht in de kleuren van de vlag van het land. Lekker als lunch of voorgerecht en alle ingrediënten zijn van nature glutenvrij.

Inslata Caprese, zo heet deze salade officieel en dit betekent salade in de stijl van Capri. Capri is een eiland in de baai van Napels en het staat bekent om zijn schoonheid. De Caprese salade is ook een kleurrijke eyecatcher in de kleuren van vlag van zijn herkomst: Italiaaa.

Ingrediënten 1 persoon

  • 4 tomaten
  • Basilicumblaadjes
  • Een halve bol mozzarella
  • Handje pijnboompitten

Deze salade is makkelijk in weinig tijd te maken . Je snijdt de tomaten in plakken, de kontjes gooi je weg of eet je meteen op. De mozzarella snij je  in stukjes en de basilicumblaadjes scheur (of knip) je in ongeveer even grote stukken. De ingrediënten leg je om en om netjes op een bord. Het oog wil ook wat hé ;). De pijnboompitjes doe je zonder olie of boter in een koekepan en rooster je even. Zodra ze bruin zijn, zijn ze goed. De pijnboompitten strooi je over de tomaat, mozzarella en basilicum en smullen maar. Eet smakelijk!