Ik maakte een heerlijke glutenvrije ciabatta met knoflookboter en zongedroogde tomaatjes. Het ideale broodje voor bij een lekker bord pasta of de bbq.

Ik zei tegen mijn vriendin Daphne dat ik graag een lekkere kruiden knoflookboter wilde maken, maar geen verse kruiden in huis had behalve basilicum. ‘Ik weet een lekker recept waarvoor je vast alle ingrediënten in huis hebt’, zei ze. Een knoflookboter met zongedroogde tomaatjes. Zo kende ik ‘m nog niet, maar oh wat heb ik gesmuld. Graag deel ik dit fijn recept met jullie.

pasta

Ik at het broodje bij een bord pasta, maar de ciabatta is ook erg lekker bij de bbq.

Ingrediënten (2 broodjes)

2 Ciabatta’s (Schär)
50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
2 teentjes knoflook
2 flinke zongedroogde tomaatjes
Zeezout
Poedersuiker

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak de broodje in 10 minuten af. Doe de boter in een kom. Pers de knoflook en doet dit bij de boter. Snij de zongedroogde tomaatjes heel fijn en doe die er ook bij. Voeg flink wat zeezout toe en een snuf poedersuiker. Even goed roeren tot alles is gemend. Besmeer de ciabatta’s rijkelijk met de knoflookboter.

De smaak is vrij heftig en intens, de hele avond proefde ik nog de knoflook, haha. Een teentje minder knoflook is ook een optie of voeg wat meer boter toe.