Waarom zijn coeliakie moeders zo geweldig?

Het is morgen natuurlijk weer moederdag en daarom vertellen we je graag waarom alle mama’s van kids met coeliakie stiekem zo geweldig zijn.

Deel dit bericht ook uiteraard even met je moeder ;-)

1. Nog net geen superhelden

Glutenvrije mama’s scannen de etiketten in de supermarkt alsof ze superkrachten hebben. Je herkent ze aan de snelheid waarmee ze de achterkant van een verpakking in een ogenblik ontcijferen en bepalen of ze in de kar mogen of niet.

 

2. The gluten free zone

Deze mamma’s maken van het huis een safe haven. Geen kruimel gluten in zicht. Met een kruimeldief volgt ze broers en zussen die wel gluten eten alsof haar leven er vanaf hangt en nog voor er een kruimel op de grond valt wordt deze ‘mid air’ opgevangen.

 

3. It’s magic!

De glutenvrije mama’s zorgen bij elk kinderfeestje, verjaardag of schoolreisje dat er glutenvrije snacks, traktaties of andere veilige alternatieven zijn. Vaak toveren ze in korte tijd nog een vergelijkbare taart of traktatie zodat jij nooit ook maar iets hoeft te missen. Wauw!

 

4. yes we can!

Daar waar jij het soms niet meer ziet zitten zorgt een glutenvrije mama dat altijd alles goedkomt. Glutenvrije mama’s zijn super creatief en niks is ze té gek. Ze leren bakken, knutselen de gekste traktaties die je klasgenoten eigenlijk alleen nog maar jaloers maken en doen denken dat ze ook wel coeliakie willen hebben.

5. Superdokters

Glutenvrije mama’s weten soms nog meer van coeliakie dan echte dokters. Ze lezen alles wat ze kunnen vinden en als het dan toch een keertje misgaat weten ze ervoor te zorgen dat jij je gauw weer beter voelt.

 

Vertel ons waarom jouw glutenvrije mama de allerbeste is! En vergeet niet om haar morgen – maar eigenlijk nog veel vaker – extra in het zonnetje te zetten. Fijne moederdag!