Ik heb een heerlijk gezond recept voor jullie: courgettesoep. Ik was blij verrast hoe lekker deze soep is. Vooral de groene pesto geeft een heerlijke twist. 

Als je nu denkt: ‘Mehh, een soep van die groente met bijna geen smaak, dat hoef ik niet’, geef deze soep een kans. Echt, je zult ‘m heerlijk smaakvol vinden en daarbij geeft ie je een lekker vol gevoel. Ik ben fan van deze courgettesoep. Kijk mee hoe ik ‘m maak.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml bouillon (Healthy Planet)
  • 2 eetlepels groene pesto (Grand’Italia)
  • 200 ml melk

IMG_0002Ik gebruik sinds mijn hele e-nummerzoektocht (klik) de bouillonblokjes van Healthy Planet, te koop bij Eko Plaza (klik). Je hebt de blokjes in meerdere versies waaronder ook een gistvrije, maar ik gebruik de normale ‘Heldere groentebouillon’. Ik ben overgestapt naar deze blokjes omdat hier geen smaakversterkers en slechte e-nummers in zitten. De bouillon is biologisch en allerbelangrijkst: glutenvrij! Ook vind ik deze bouillon lekkerder qua smaak dan die uit de supermarkt. De prijs valt best mee vind ik: €0,99 voor zes blokjes. Door mijn glutenvrije dieet moest ik toch altijd al de duurdere bouillonblokjes kopen en nu heb ik 100% glutenvrije en ook nog zonder slechte e-nummers.

courgette soepGebruik een mooie grote soeppan, dit is het fijnst omdat je moet pureren met de staafmixer wat nog wel eens spetters veroorzaakt.

1. Fruit de courgette en ui zachtjes aan in de hete olie.
2. Voeg de bouillon en de pesto toe en kook de courgette in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar.
3. Pureer de courgette met het vocht met de staafmixer tot een gladde soep.
4. Meng de melk erdoor. Warm de soep nog heel even door en voeg zout en peper naar smaak toe.

IMG_0015En smullen maar.