De beste glutenvrije pizzabodem

Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems zijn gelukkig makkelijk te krijgen. Ook in een restaurant hebben ze regelmatig glutenvrije pizzabodems liggen. Maar welke glutenvrije pizzabodem is nu het lekkerst? Wat zijn de verschillen? Wij vonden de verschillen, in grootte en in prijs erg groot. En ook qua smaak en kwaliteit. Wij hebben drie glutenvrije pizzabodems uitgetest en vertellen je wat we ervan vonden.

Glutenvrije pizzabodems vergeleken

Drie merken getest

Schitzer, Schär en Il Pane Di Anna: Dit zijn drie merken die wij getest hebben voor je. Eerst wilden we een blinde test doen. Dus niet vertellen aan de proevers welke pizzabodem ze aten. Dit bleek in de praktijk behoorlijk lastig, omdat ze ook qua uiterlijk al heel verschillend zijn. Laten we eerst analyseren hoe de prijzen en ingrediënten verschillen, voor we ze gaan afbakken en proeven! We vergelijken de prijzen door de prijs per 100 gram te noemen van elke bodem. Op de afbeelding zijn de pizzabodems op elkaar gelegd. De grootste is Il Pane Di Anna, de middelste Schär en de kleinste is Schnitzer.

Glutenvrije pizzabodem van Schär

Dit is de bekendste en de makkelijkst te verkrijgen pizzabodem. Eén pizzabodem van 150 gram kost €2,20. (€1,46 per 100 gram dus) Hij is gluten- en lactosevrij, maar bevat wel soja. Qua formaat is de pizzabodem redelijk. Hij is iets kleiner dan een gemiddelde pizza met gluten. De pizza heeft een low-FODMAP sticker.  >> Link naar pizzabodem van Schär

Pizzabodem van Schnitzer

Voor een glutenvrije pizzabodem van Schnitzer betaal je 2,29 voor 100 gram. Je pizzabodem is ook (maar) 100 gram. Het is de kleinste van het rijtje. Klein en zwaar. Wel heeft deze pizza het hoogste vezelgehalte, namelijk 5,8 gram. Het is ook de enige van de geteste drie pizzabodems die geen soja bevat (maar wel sporen hiervan kan hebben). >> Link naar pizzabodem van Schnitzer

Pizzabodem van Il Pane Di Anna

Deze pizzabodem heeft een doorsnede van 30 cm! De pizza is vegan en kost 2,99. Dit is dus omgerekend €1,20 per 100 gram. Meer dan een euro goedkoper dan de bodem van Schnitzer dus. Hij zit in een aluminium bak, zodat je ‘m eenvoudig vrij van sporen van gluten kan houden als je ‘m afbakt in een oven waarin ook glutenvolle pizza’s worden afgebakken. >> Link naar pizzabodem Il Pane Di Anna

Bakken maar!

We maakten de pizza’s met tomatensaus, mozzarella, olijven en ook een paar met ananas en ham. Als derde smaakvariatie hadden we courgette en geitenkaas. Voor ieder wat wils!

Taste Test

De pizzabodems van Schär zijn goed, knapperig en hebben een goede ‘pizzasmaak’. Ze zijn makkelijk en goed gaar te krijgen en smaken prima.

Over de pizzabodem van Il Pane Di Anna waren we ook erg te spreken! Ze doen heel Italiaans aan door de dunne bodem en de grootte van de pizza. Wel was de onderkant van de pizza niet helemaal gaar geworden. Hij had iets langer in de oven mogen staan. De randen waren wel heerlijk knapperig en luchtig, zoals je graag bij een pizza wil.

De pizzabodem van Schnitzer vonden we een beetje een afknapper als je echt een pizza verwacht. Het smaakt meer naar een belegd plat brood. Dit komt door de vaste, zware structuur. Ook heeft het een volkoren smaak. Op zich is daar niks mis mee, maar als je verwacht een pizza te eten, is Schnitzer niet je pizzabodem.

Conclusie

Als we in de supermarkt een pizzabodem zouden halen, zouden we heel blij zijn met Schär. Hier kan je heerlijke pizza’s mee maken! Maar als we de keuze zouden hebben, kiezen we voor Il Pane Di Anna. Heel fijn, een glutenvrije pizza met een groot formaat! Dat is een zeldzaamheid, zoals veel zullen weten. De pizza smaakt echt Italiaans en is ook nog eens de goedkoopste optie. Fijn!

Meer opties voor pizza

Behalve een kant-en-klare glutenvrije pizzabodem, heb je ook nog andere opties om glutenvrije pizza’s te eten natuurlijk. Je kan de bodem helemaal zelf maken. Dit is echt niet veel werk, je moet alleen rekening houden met rijstijd. Harmke van Miss Glutenvrij heeft dit recept gedeeld. Helemaal Homemade1 Het boek van Aya Glutenvrij bevat een mooi basisrecept voor pizzabodems. Marike van Oh My Pie heeft ook recepten op haar website met groenten verwerkt in de pizzabodem, zoals deze rode biet. Zo leuk!

Op steeds meer plekken kom je ook glutenvrije diepvriespizza’s tegen. Schär heeft er verschillende, zoals deze Proscuitto en Funghi pizza. Kost €3,99 dus de prijs is ook goed te overzien. Wil je graag een kant-en-klare glutenvrije pizza die ook vegan is? Kijk dan eens naar de pizza’s van Daiya. We vinden het super dat glutenvrije  afbakpizza’s steeds makkelijker te verkrijgen zijn! Misschien binnenkort een Miss Glutenvrij Test blog van verschillende afbakpizza’s?

5 reacties op “De beste glutenvrije pizzabodem”

  1. Glutenfreefoodfox

    Dank je wel voor deze test. Wij gebruiken altijd de bodem van Schär en weten nu in ieder geval dat die van Schnitzer ons niet gaat bevallen.
    Als het om gemak gaat dan kopen we altijd die van Dr. Oetker.

  2. Hoi, sorry maar hebben jullie gelezen wat voor een rotzooi er zit in die pizzabodems, vooral die van Schar. Daarom koop ik nooit glutenvrije kant en klaar producten.
    Dan liever geen pizza of zelf maken. Ben altijd heel blij met jullie recepten en tips, maar dit vond ik toch wat minder.
    Je komt aan een glutenallergie omdat je darmflora niet in orde is. Als je je darmen wilt helen moet je zeker geen gist, suiker of zooi, zoals Schar dat heeft, eten.

    1. Miss Glutenvrij

      Hi Astrid,
      De ingrediëntenlijst is inderdaad lang, zoals ook met de glutenbevattende kant-en-klare pizzabodems, waar dit de glutenvrije vervangers voor zijn. Zelf maken is absoluut lekkerder én gezonder. Als je een keer weinig tijd hebt om te bakken, kan het een uitkomst zijn. We zijn benieuwd naar jouw pizzabodem recept zonder gist. Vind je het leuk deze te delen met ons?

  3. Wim Slijkerman

    Ik haal mijn glutenvrije pizza bodems bij La Palazzina in Leiderdorp. Ze zijn vrij groot dus ik halveer ze en bewaar ze in folie verpakt in de vriezer. Elke vrijdag (pizzadag) haal ik er een halve pizza uit, bekleed hem met sugo, geraspte kaas, ham, olijven en champignons die ik even aangebakken heb. Daarna Italiaanse kruiden erover en 7 minuten op de pizza steen op de BBQ. Heerlijk kan niets tegenop.

    1. Miss Glutenvrij

      Wat een super tip!! Vooral voor ons als mede-Leiderdorpers… En niks verslaat een pizza van een pizzasteen. Dank voor het delen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *