Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems zijn gelukkig makkelijk te krijgen. Ook in een restaurant hebben ze regelmatig glutenvrije pizzabodems liggen. Maar welke glutenvrije pizzabodem is nu het lekkerst? Wat zijn de verschillen? Wij vonden de verschillen, in grootte en in prijs erg groot. En ook qua smaak en kwaliteit. Wij hebben drie glutenvrije pizzabodems uitgetest en vertellen je wat we ervan vonden.
Drie merken getest
Schitzer, Schรคr en Il Pane Di Anna: Dit zijn drie bekende merken met een glutenvrije pizzabodem die wij getest hebben voor je. Eerst wilden we een blinde test doen. Dus niet vertellen aan de proevers welke pizzabodem ze aten. Dit bleek in de praktijk behoorlijk lastig, omdat ze ook qua uiterlijk al heel verschillend zijn. Laten we eerst analyseren hoe de prijzen en ingrediรซnten verschillen, voor we ze gaan afbakken en proeven! We vergelijken de prijzen door de prijs per 100 gram te noemen van elke bodem. Op de afbeelding zijn de pizzabodems op elkaar gelegd. De grootste is Il Pane Di Anna, de middelste Schรคr en de kleinste is Schnitzer.
Pisenza glutenvrije pizzabodems
*aanvulling januari 2024: Een vierde glutenvrije pizzabodem die wij getest hebben: de verse pizzabodems van Pisenza. Uniek omdat ze vers zijn. Omdat ze vers zijn, smaken de pizza’s die je thuis bakt ook echt vers. Wij waren super enthousiast over de smaak en structuur van de Pisenza pizzabodems en vonden ze voor herhaling vatbaar. Hier kan je ze kopen!
Glutenvrije pizzabodem van Schรคr
Dit is de bekendste en de makkelijkst te verkrijgen pizzabodem. Eรฉn pizzabodem van 150 gram kost โฌ2,20. (โฌ1,46 per 100 gram dus) Hij is gluten- en lactosevrij, maar bevat wel soja. Qua formaat is de pizzabodem redelijk. Hij is iets kleiner dan een gemiddelde pizza met gluten. De pizza heeft een low-FODMAP sticker.ย >> Link naar pizzabodem van Schรคr
Pizzabodem van Schnitzer
Voor een glutenvrije pizzabodem van Schnitzer betaal je 2,29 voor 100 gram. Je pizzabodem is ook (maar) 100 gram. Het is de kleinste van het rijtje. Klein en zwaar. Wel heeft deze pizza het hoogste vezelgehalte, namelijk 5,8 gram. Het is ook de enige van de geteste drie pizzabodems die geen soja bevat (maar wel sporen hiervan kan hebben). >> Link naar pizzabodem van Schnitzer
Pizzabodem van Il Pane Di Anna
Deze pizzabodem heeft een doorsnede van 30 cm! De pizza is vegan en kost 2,99. Dit is dus omgerekend โฌ1,20 per 100 gram. Meer dan een euro goedkoper dan de bodem van Schnitzer dus. Hij zit in een aluminium bak, zodat je ‘m eenvoudig vrij van sporen van gluten kan houden als je ‘m afbakt in een oven waarin ook glutenvolle pizza’s worden afgebakken. >> Link naar pizzabodem Il Pane Di Anna
Glutenvrije pizzabodem van de Lidl
Tijdens de glutenvrije week bij de Lidl verkopen zij glutenvrije pizzabodems uit het koelvak. Deze zijn niet het hele jaar verkrijgbaar, maar zo ongeveer twee keer per jaar. Gelukkig kan je deze pizzabodems ook makkelijk invriezen, en dus groot inslaan en bewaren voor een later moment. In deze pizzabodem moet je gaatjes prikken voordat je hem belegt, anders krijg je hem onmogelijk krokant. Of… heb jij hier nog een tip voor? Laat het weten in een reactie onderaan de post.
Bakken maar!
We maakten de pizza’s met tomatensaus, mozzarella, olijven en ook een paar met ananas en ham. Als derde smaakvariatie hadden we courgette en geitenkaas. Voor ieder wat wils!
Taste Test
De pizzabodems van Schรคr zijn goed, knapperig en hebben een goede ‘pizzasmaak’. Ze zijn makkelijk en goed gaar te krijgen en smaken prima.
Over de pizzabodem van Il Pane Di Anna waren we ook erg te spreken! Ze doen heel Italiaans aan door de dunne bodem en de grootte van de pizza. Wel was de onderkant van de pizza niet helemaal gaar geworden. Hij had iets langer in de oven mogen staan. De randen waren wel heerlijk knapperig en luchtig, zoals je graag bij een pizza wil.
De pizzabodem van Schnitzer vonden we een beetje een afknapper als je echt een pizza verwacht. Het smaakt meer naar een belegd plat brood. Dit komt door de vaste, zware structuur. Ook heeft het een volkoren smaak. Op zich is daar niks mis mee, maar als je verwacht een pizza te eten, is Schnitzer niet je pizzabodem.
Conclusie
Als we in de supermarkt een pizzabodem zouden halen, zouden we heel blij zijn met Schรคr. Hier kan je heerlijke pizza’s mee maken! Maar als we de keuze zouden hebben, kiezen we voor Il Pane Di Anna. Heel fijn, een glutenvrije pizza met een groot formaat! Dat is een zeldzaamheid, zoals veel zullen weten. De pizza smaakt echt Italiaans en is ook nog eens de goedkoopste optie. Fijn! Voor een verse glutenvrije pizzabodem moet je bij Pisenza zijn.
Meer opties voor pizza
Behalve een kant-en-klare glutenvrije pizzabodem, heb je ook nog andere opties om glutenvrije pizza’s te eten natuurlijk. Je kan de bodem helemaal zelf maken. Dit is echt niet veel werk, je moet alleen rekening houden met rijstijd. Harmke van Miss Glutenvrij heeft dit recept gedeeld. Helemaal Homemade1 Het boek van Aya Glutenvrij bevat een mooi basisrecept voor pizzabodems. Marike van Oh My Pie heeft ook recepten op haar website met groenten verwerkt in de pizzabodem, zoals deze rode biet. Zo leuk!
Op steeds meer plekken kom je ook glutenvrije diepvriespizza’s tegen. Schรคr heeft er verschillende, zoals deze Proscuitto en Funghi pizza. Kost โฌ3,99 dus de prijs is ook goed te overzien. Wil je graag een kant-en-klare glutenvrije pizza die ook vegan is? Kijk dan eens naar de pizza’s van Daiya. We vinden het super dat glutenvrijeย afbakpizza’s steeds makkelijker te verkrijgen zijn! Misschien binnenkort een Miss Glutenvrij Test blog van verschillende afbakpizza’s?
4 gedachten over “De beste glutenvrije pizzabodem (test)”
Dank je wel voor deze test. Wij gebruiken altijd de bodem van Schรคr en weten nu in ieder geval dat die van Schnitzer ons niet gaat bevallen.
Als het om gemak gaat dan kopen we altijd die van Dr. Oetker.
Hoi, sorry maar hebben jullie gelezen wat voor een rotzooi er zit in die pizzabodems, vooral die van Schar. Daarom koop ik nooit glutenvrije kant en klaar producten.
Dan liever geen pizza of zelf maken. Ben altijd heel blij met jullie recepten en tips, maar dit vond ik toch wat minder.
Je komt aan een glutenallergie omdat je darmflora niet in orde is. Als je je darmen wilt helen moet je zeker geen gist, suiker of zooi, zoals Schar dat heeft, eten.
Ik haal mijn glutenvrije pizza bodems bij La Palazzina in Leiderdorp. Ze zijn vrij groot dus ik halveer ze en bewaar ze in folie verpakt in de vriezer. Elke vrijdag (pizzadag) haal ik er een halve pizza uit, bekleed hem met sugo, geraspte kaas, ham, olijven en champignons die ik even aangebakken heb. Daarna Italiaanse kruiden erover en 7 minuten op de pizza steen op de BBQ. Heerlijk kan niets tegenop.
Wat een super tip!! Vooral voor ons als mede-Leiderdorpersโฆ En niks verslaat een pizza van een pizzasteen. Dank voor het delen!