Zoek

Een glutenvrije melkvrije en sojavrije verjaardagstaart Unicorn stijl!

Toen we zagen wat Christine voor haar dochtertje van 7 had gemaakt viel onze mond wel even open! Deze prachtige glutenvrije, melkvrije en sojavrije verjaardagstaart in Unicorn Stijl is toch wel écht een plaatje.

We mogen het recept van Christine met jullie delen zodat je ook lekker zelf aan de slag kunt.

Heb jij trouwens ook een keer een glutenvrije taart gebakken waar je supertrots op bent? En zou je het eindresultaat én het recept graag met ons willen delen? Stuur dan het recept en wat foto’s naar redactie@missglutenvrij.nl

Hieronder het recept voor deze prachtige taart!

 

Voor de Biscuit

De taart/biscuit mix van Dibro. Het is voor het eerst dat ik een glutenvrije taart bak en deze mix beviel mij super goed! Net of ik normale taart maakte! En de taart werd mooi hoog, zacht en luchtig. Ook de smaak was erg lekker!

Volg de instructies op de verpakking. Je hebt alleen 6 eieren en 15ml water nodig en je moet het 10 minuten mixen. Super makkelijk!

INGREDIËNTEN Aardbeien mousse

  • 250 gram verse aardbeien
  • 3 blaadjes gelatine (3 gram)
  • 2 dl. slagroom (vervanger slagroom op rijstbasis)
  • 2 zakjes klopfix
  • sap van een halve limoen
  • 100 gram fijne kristalsuiker

Ingrediënten Botercreme

  • Wajang boter en poedersuiker (1:1 verhouding)
  • Vanille extract

BEREIDINGSWIJZE

Aardbeien pureren met het limoensap en de suiker. De gelatineblaadjes weken in water zoals vermeld op de verpakking.

Het gelatine mengsel voorzichtig mengen met het aardbeien mengsel. Even in de koelkast, ongeveer 15 minuutjes is genoeg. Slagroom heel stijf kloppen en door de mousse vouwen. Omdat ik slagroom op rijstbasis had, die helaas niet stijf wilde worden hebben ik meer gelatine en slagroom versteviger gebruikt. Daarna lekker weg zetten in de koelkast.

De botercrème: Gebruik de wajang boter en poedersuiker 1 op 1 verhouding!  Dus je gebruikt bijvoorbeeld 250 gram boter en dan automatisch ook 250 gram suiker. Bij een heel pakje boter heb ik 4 theelepels vanille extract gebruikt, ik had wel te veel gemaakt dus je kunt ook twee derde van een pakje gebruiken misschien zelfs wel een halve. Zorg dat de wajang boter niet in de koelkast staat maar op kamer temperatuur. Mix de boter en de suiker met het vanille extract goed door elkaar, tot het een mooie gladde massa is.

Ondertussen kan de taart uit de oven. Ik had een springvorm van zo’n 20 a 22 cm gevuld met de hoeveelheid voor 24 cm ‘dit kan als je een hoge bakvorm hebt of zelf de rand hoger maakt met bakpapier.  Dan word het een mooie hoge taart voor veel of dikke lagen.

Ik heb hem 2 keer door gesneden voor mooie stevige dikke lagen.

Plak voor plak heb ik aan de randen botercrème gespoten. En daarna gevuld met de aardbeien mousse. En zo de volgende laag weer. Als je de bovenkant ook hebt gedaan dan smeer je de hele taart af met botercrème. Zet hem daarna nog even in de koelkast zodat het mooi stevig word voor je de marsepein over je taart heen legt. Daarna kun je hem mooi aanstrijken en word de taart mooi strak. Ik heb 500 gram witte marsepein gebruikt om de taart te bekleden. Om je marsepein en fondant goed uit te kunnen rollen gebruik je het beste crisco (dat is een natuurlijk vet) daardoor plakt het niet vast aan het oppervlak of aan je handen. En het laat geen witte waas achter zoals met poedersuiker wel het geval is!

Als je de taart hebt bekleed kun je hem gaan versieren! Hier heb ik rolfondant voor gebruikt van funcakes.

Nu genieten van het eind resultaat.

Ik had te veel aardbeien mousse over maar hiermee kun je toetjes maken door ze in bakjes te gieten en in de koelkast te zetten. In de ijsmachine kan ook!

unicorn taart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *