Een onmisbare app voor iedere glutenvrije foodie!

Moet jij glutenvrij eten vanwege een intolerantie, coeliakie of om een andere reden? Het kan best ingewikkeld zijn om lekker én veilig buiten de deur te eten. Zo kunnen er al gauw uren zitten in het onderzoeken of restaurants glutenvrije opties hebben. En dan is het nog maar de vraag of die opties ook veilig zijn.

 

Ook softwareontwikkelaar Jason Elmore uit Portland (VS) had hier moeite mee. Daarom besloot hij in 2010 een app te ontwikkelen: Find Me Gluten Free. Deze blog gaat in op de functies deze app. Wij zijn in ieder geval groot fan!

 

OVER DE APP

Met Find Me Gluten Free kan je makkelijk zowel lokaal als wereldwijd eetgelegenheden vinden waar glutenvrije opties zijn*. Gebruikers van de app plaatsen positieve en negatieve reviews met uitgebreide beschrijvingen over de ervaringen, de opties, het personeel en meer. Zo weet jij of een restaurant een veilige optie is, of kom je erachter dat je liever een andere plek zoekt.

 

Het doel van de ontwikkelaars is om het zo makkelijk en stressvrij mogelijk te maken om buiten de deur te eten.

 

* Let op: De app is ontwikkeld in Amerika. De app is volledig in het Engels en er is geen Nederlandse vertaling. Alle reviews staan er dus in het Engels. Daarnaast zijn in Nederland en België nog niet alle plekken waar glutenvrije opties mogelijk zijn in de app. Je kan zelf bijdragen aan de groei van de app. Lees meer hierover onder het kopje ‘Help jezelf, en help ook anderen!’

 

HOE GEBRUIK JE DE APP?

Als je de locatievoorzieningen aan hebt staan op je telefoon, staat linksonder in het menu de optie ‘Local’. Als je hierop klikt, staan de dichtstbijzijnde glutenvrije restaurants in de buurt aangegeven. Als je rechtsboven op ‘MAP’ klikt, kan je op de kaart kijken waar deze locaties zijn.

 

Ook kan je zoeken op een specifieke locatie door op ‘Search’ te klikken. Zo kan je bijvoorbeeld in een andere stad of in een ander land zoeken.

 

Nu krijg je een lijst met verschillende restaurants, cafés en andere eetgelegenheden. Hier kan je al bekijken hoeveel sterren (= tevredenheid & kwaliteit) of hartjes (= veiligheid & kruisbesmetting) er door gasten gegeven zijn. Als er een glutenvrij menu is, staat dit hier ook. Ook kan je hier terugvinden wat voor soort glutenvrije opties er zijn, zoals pasta, broodjes, burgers, dessert en bier.

 

Als je op het restaurant klikt, krijg je verdere informatie over de adresgegevens en menukaart. Lees hier ook de reviews van anderen en bekijk hun foto’s.

 

 

HELP JEZELF, EN HELP OOK ANDEREN!

Find Me Gluten Free is gemaakt op recensies en ervaringen en werkt alleen als deze hier ook actief op geplaatst worden. Hier kan jij zelf aan meehelpen! Heb jij ergens gegeten en ben je enthousiast? Deel dan jouw ervaring door op ‘add review’ te klikken.

 

Hier kan je onder andere aangeven:

 

  • Hoe je ervaring was, (schrijf hier een kort verhaaltje over wat je besteld hebt, hoe het personeel was en andere eventuele bijzonderheden)
  • In hoeverre je de keuken vertrouwd op voorkoming van kruisbesmetting, (Is er een speciaal gedeelte in de keuken voor gv? Is er een glutenvrije frituur? Weet het personeel vragen te beantwoorden?)
  • Hoe de glutenvrije opties aangegeven staan (op het menu, op een allergenenkaart etc.),
  • Hoeveel glutenvrije opties er zijn,
  • Hoe de kwaliteit van het eten is,
  • Of er ook rekening gehouden wordt met andere allergenen,
  • Of er ook mogelijkheid is voor bezorging, take-way of online bestellen,
  • Of reserveren wordt aangeraden

 

Wat ook fijn is om te plaatsen zijn foto’s van het eten en van de menukaart en/of allergenenkaart.

 

Negatieve ervaringen kunnen ook geplaatst worden. Graag zelfs! Hiermee help je wellicht iemand anders en voorkom je dat er anderen ziek worden. Sommige restaurants zeggen namelijk glutenvrije opties te hebben zonder te weten hoe ze hiermee om moeten gaan.

 

 

Staat je restaurant nog niet op de lijst? Je kan ook zelf een nieuwe locatie toevoegen. Klik in het menu op ‘More’ en klik bij ‘Contribute’ op ‘Add a Local Review’. Hier kan je alle gegevens van de locatie toevoegen en een nieuwe review schrijven. Hierbij kan je aangeven om wat voor soort keten het gaat (restaurant, café, supermarkt etc.).

 

HANDIG OP REIS!

Ga je binnenkort naar het buitenland op vakantie en weet je niet of er bij jou in de buurt goede glutenvrije opties zijn? Met de Find Me Gluten Free app kan je alvast wat voorwerk doen! Zoek binnen de zoekfunctie naar locaties in de buurt van jouw huisje/hotel en bekijk wat er in de regio verkrijgbaar is.

 

GEÏNTERESSEERD? DOWNLOAD DE APP HIER:

  • Voor Apple apparaten kan je terecht in de App Store.
  • Voor Android kan je de app downloaden in de Play Store.

 

Wat is jouw ervaring met de Find Me Gluten Free app? Laat het ons weten in de reacties.

 

Er zijn ook apps die producten kunnen scannen op allergenen, zo ook tarwe en gluten. Lees hier onze blog ‘Glutenvrije app: Een app voor het scannen van glutenvrije producten‘ om erachter te komen of dit ook iets voor jou is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *