glutenvrije hartige taart

Recept: glutenvrije bouillon maken

Wat kan je doen met oud brood?Miss Glutenvrij test: Maaltijd Thuis van Albert HeijnHerfstige glutenvrije wentelteefjes (vegan)7 manieren om je ontbijt te upgradenWild & The...

Wat kan je doen met oud brood?

Glutenvrije Kansas City BBQ Nachos uit de oven!Nacho’s zijn altijd lekker! Deze Glutenvrije Kansas City BBQ Nacho’s maak je eenvoudig zelf in de oven. Serveer...

Miss Glutenvrij test: Maaltijd Thuis van Albert Heijn

Glutenvrije Kansas City BBQ Nachos uit de oven!Nacho’s zijn altijd lekker! Deze Glutenvrije Kansas City BBQ Nacho’s maak je eenvoudig zelf in de oven. Serveer...

Herfstige glutenvrije wentelteefjes (vegan)

Glutenvrije Kansas City BBQ Nachos uit de oven!Nacho’s zijn altijd lekker! Deze Glutenvrije Kansas City BBQ Nacho’s maak je eenvoudig zelf in de oven. Serveer...

Glutenvrije hartige taart met geitenkaas en walnoten

Glutenvrije hartige taart met geitenkaas en walnoten. Zo lekker lieve mensen. Een combinatie van geitenkaas, walnoten, honing, vijgen en rozemarijn met een heerlijke korst en ook nog heel gezond allemaal. Ik zeg: bakken maar!

Met dit beslag kun je ervoor kiezen om een gezellige grote bakvorm te gebruiken. Ongeveer 20cm in diameter. Maar wij kiezen vandaag voor 6 kleine taartjes want dat ziet er ook wel heel leuk uit. Toch?

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 400 gr kwark/ soja yoghurt of Griekse yoghurt
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr boekweitmeel, rijstmeel of havermeel*
  • 150 gr geitenkaas (zacht)
  • 3 el honing
  • 3 vijgen of dadels
  • een grote hand walnoten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el oregano, rozemarijn of Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 1 el pesto of olijfolie

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Klop de eieren met een mixer zo’n 5 minuten tot een lobbige massa.
  3. Doe de melen, bakpoeder en kwark in een mengkom en roer dit mengsel goed door elkaar.
  4. Voeg een scheutje olijfolie of pesto toe en spatel voorzichtig de luchtige eiermassa door het deeg heen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
  5. Roer de kruiden door het deeg heen evenals de specerijen.
  6. Giet de helft van het mengsel in een ingevette bakvorm(en).
  7. Strooi hier vervolgens de stukjes geitenkaas, walnoten, vijgen/dadels en honing overheen.
  8. Drapeer de rest van het deegmengsel over deze laag en top de taartjes af met de overige geitenkaas, walnoten, kruiden en honing naar wens.
  9. Nu kun je de taartjes in de oven zetten.
  10. Na zo’n 40 minuten zijn ze klaar. Maar alle ovens zijn anders dus let op!
  11. De hartige taartjes zijn klaar wanneer een satéprikker droog uit het baksel komt.

Zoek je nog meer lekkere recepten? Neem dan ook eens een kijkje op onze recepten index. Klik hier voor onze beste glutenvrije recepten.

Glutenvrije Kansas City BBQ Nachos uit de oven!

Nacho’s zijn altijd lekker! Deze Glutenvrije Kansas City BBQ Nacho’s maak je eenvoudig zelf in de oven. Serveer dit gerecht als voor- of bijgerecht of…

Zien we jou op de Glutenvrije Zomermarkt?

Morgen, zaterdag 25 juni, is het weer zo ver! We kunnen weer genieten een van de grootste glutenvrije evenementen van Nederland: de Glutenvrije Zomermarkt van…

Breekt fermentatie gluten af?

Wat is fermentatie? Fermentatie is een proces waarbij bacteriën worden gebruikt om bepaalde componenten in voedsel af te breken. Als voedsel wordt gefermenteerd heeft dat…

Recept: Glutenvrije flammkuchen

Glutenvrije flammkuchen Flammkuchen is een heerlijk soort pizza uit Duitsland die als hoofdgerecht of als borrel gegeten kan worden! Probeer dit heerlijke recept nu zelf…

Recept: Pasta alla vodka

Pasta kan op veel verschillende manieren gemaakt worden en met veel verschillende soorten pasta. In deze blog gaan we in op een wat apart, maar…

Marathon lopen voor coeliakie

Lopen voor coeliakie Zondag 15 mei is het een sportieve boel in Leiden! Mark Versteden uit voorschoten loopt mee met de marathon. Hij wil aandacht…