glutenvrije hartige taart

Wat vind jij: Bepaalt een glutenvrij dieet jouw identiteit?

Glutenvrij op wintersport naar ValmenierDe drie glutenvrije favorietjes van AnneDe Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes:...

Glutenvrij op wintersport naar Valmenier

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De drie glutenvrije favorietjes van Anne

De Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan je gewoon ALTIJD zin hebben!...

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

Glutenvrije hartige taart met geitenkaas en walnoten

Glutenvrije hartige taart met geitenkaas en walnoten. Zo lekker lieve mensen. Een combinatie van geitenkaas, walnoten, honing, vijgen en rozemarijn met een heerlijke korst en ook nog heel gezond allemaal. Ik zeg: bakken maar!

Met dit beslag kun je ervoor kiezen om een gezellige grote bakvorm te gebruiken. Ongeveer 20cm in diameter. Maar wij kiezen vandaag voor 6 kleine taartjes want dat ziet er ook wel heel leuk uit. Toch?

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 400 gr kwark/ soja yoghurt of Griekse yoghurt
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr boekweitmeel, rijstmeel of havermeel*
  • 150 gr geitenkaas (zacht)
  • 3 el honing
  • 3 vijgen of dadels
  • een grote hand walnoten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el oregano, rozemarijn of Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 1 el pesto of olijfolie

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Klop de eieren met een mixer zo’n 5 minuten tot een lobbige massa.
  3. Doe de melen, bakpoeder en kwark in een mengkom en roer dit mengsel goed door elkaar.
  4. Voeg een scheutje olijfolie of pesto toe en spatel voorzichtig de luchtige eiermassa door het deeg heen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
  5. Roer de kruiden door het deeg heen evenals de specerijen.
  6. Giet de helft van het mengsel in een ingevette bakvorm(en).
  7. Strooi hier vervolgens de stukjes geitenkaas, walnoten, vijgen/dadels en honing overheen.
  8. Drapeer de rest van het deegmengsel over deze laag en top de taartjes af met de overige geitenkaas, walnoten, kruiden en honing naar wens.
  9. Nu kun je de taartjes in de oven zetten.
  10. Na zo’n 40 minuten zijn ze klaar. Maar alle ovens zijn anders dus let op!
  11. De hartige taartjes zijn klaar wanneer een satéprikker droog uit het baksel komt.

Zoek je nog meer lekkere recepten? Neem dan ook eens een kijkje op onze recepten index. Klik hier voor onze beste glutenvrije recepten.

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023

Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag 5 januari, is het weer glutenvrije week...

Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist?

Miss Glutenvrij Test Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist? De laatste jaren is het aanbod in plantaardige melk enorm gestegen. Er zijn...

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes.

Shoppen Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes. Eet jij glutenvrij? Dan is het je waarschijnlijk ook al opgevallen dat glutenvrije...

Gluten gegeten in een ‘glutenvrij’ gerecht? Deze stappen kan je ondernemen!

Informatief Gluten gegeten in een 'glutenvrij' gerecht? Deze stappen kan je ondernemen! Oei... Je hebt aangegeven glutenvrij te eten, maar in een restaurant heb je...