Glutenvrije hartige taart met geitenkaas en walnoten. Zo lekker lieve mensen. Een combinatie van geitenkaas, walnoten, honing, vijgen en rozemarijn met een heerlijke korst en ook nog heel gezond allemaal. Ik zeg: bakken maar!
Met dit beslag kun je ervoor kiezen om een gezellige grote bakvorm te gebruiken. Ongeveer 20cm in diameter. Maar wij kiezen vandaag voor 6 kleine taartjes want dat ziet er ook wel heel leuk uit. Toch?
Ingrediënten
- 4 eieren
- 400 gr kwark/ soja yoghurt of Griekse yoghurt
- 100 gr amandelmeel
- 150 gr boekweitmeel, rijstmeel of havermeel*
- 150 gr geitenkaas (zacht)
- 3 el honing
- 3 vijgen of dadels
- een grote hand walnoten
- 2 tl bakpoeder
- 1 el oregano, rozemarijn of Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 1 el pesto of olijfolie
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
- Klop de eieren met een mixer zo’n 5 minuten tot een lobbige massa.
- Doe de melen, bakpoeder en kwark in een mengkom en roer dit mengsel goed door elkaar.
- Voeg een scheutje olijfolie of pesto toe en spatel voorzichtig de luchtige eiermassa door het deeg heen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
- Roer de kruiden door het deeg heen evenals de specerijen.
- Giet de helft van het mengsel in een ingevette bakvorm(en).
- Strooi hier vervolgens de stukjes geitenkaas, walnoten, vijgen/dadels en honing overheen.
- Drapeer de rest van het deegmengsel over deze laag en top de taartjes af met de overige geitenkaas, walnoten, kruiden en honing naar wens.
- Nu kun je de taartjes in de oven zetten.
- Na zo’n 40 minuten zijn ze klaar. Maar alle ovens zijn anders dus let op!
- De hartige taartjes zijn klaar wanneer een satéprikker droog uit het baksel komt.
Zoek je nog meer lekkere recepten? Neem dan ook eens een kijkje op onze recepten index. Klik hier voor onze beste glutenvrije recepten.
Wow wat een beauty! En die combinatie van smaken is natuurlijk perfect, heerlijk!
Hoe groot is je bakvorm?
[…] van geitenkaas, niet iedereen maak je er blij mee, maar mij zeker wel. Marike maakte al eens een hartige taart met geitenkaas en walnoten die ik met veel liefde namaakte en binnen een dag op had. Nu is hier het kleine zusje […]
Goedemiddag,
De taart ziet er heerlijk uit. Ik heb een feest over enkele weken waarbij enkele gasten komen die geen gluten mogen.
Kan ik deze taart al eerder bakken en invriezen? Bij andere hartige taarten lukt dit wel, maar hier heb ik geen ervaring mee.
Groetjes,
Ellen
Ja dat kan prima!
Voor vier personen ook geschikt als diner-maaltijd?
Ja zeker! Hij vult heel goed.
het klinkt er lekker , deze taart.
ga deze zeker dit weekend maken,
maar wat voor bakvorm en welke maat heb je hiervoor nodig???
groetjes Karen
Een springvorm van zo’n 14cm doorsnee werkt prima.