Ik liet me inspireren door Marike voor het maken van dit fantastische glutenvrije taartje met frambozen. Het is eigenlijk net een gezond ontbijt: Noten, yoghurt en fruit. Een feestelijke start van de dag. 

Dat Marike een grote inspiratiebron voor mij is, weten jullie inmiddels wel. Ik had nog wat ingrediënten in huis waar ik wel een ontbijttaart mee kon maken, dacht ik. Dit is ‘m geworden. En oh wat was ie lekker. De bodem was heerlijk smaakvol en knapperig en de topping van frambozen in combi met de luchtige Griekse yoghurt maakte ‘m af.

Ingrediënten bodem (springvorm 16 cm)

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havervlokken (Semper)
  • 5 grote dadels
  • Handje gepelde chufa noten
  • 1 el kaneel
  • 1 el kokosolie

Ingrediënten yoghurt laag

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1,5 tl vanille extract
  • 3 el honing
  • Scheutje citroensap

Ingrediënten toplaag

  • 200 gram (ontdooide diepvries) frambozen
  • 2 blaadjes gelatine

Werkwijze

  1. Verwarm oven voor op 175 graden (boven en onder).
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Mix goed.
  3. Bedek bodem springvorm met bakpapier. Verspreid het meelmengsel in de springvorm en druk goed aan met je vingers of de bolle kant van een lepel. Zet de bodem zo’n 12 minuten in de oven en laat afkoelen.
  4. Mix de yoghurt in een mixer met de vanille, honing en citroen.
  5. Week vijf blaadjes gelatine in koud water, knijp ze uit. Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje. Roer de gelatine hier doorheen. Wanneer dit is opgelost roer je het door het yoghurt mengsel. Even flink mixen.
  6. Giet op de bodem en zet afgedekt in de koelkast. Wacht zo’n twee uur.
  7. Week twee blaadjes gelatine in koud water Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje. Roer de gelatine hier doorheen.
  8. Wanneer de gelatine is opgelost, giet je de frambozen erbij en roer goed. Giet dit op het yoghurtmengsel.
  9. Dek af en zet in de koelkast. Wacht minimaal 12 uur.

ontbijttaart glutenvrij

Ik heb heerlijk met dit taartje ontbeten en er lekker tussendoor van gesnoept. Fijn om zo verantwoord, lekker glutenvrij te kunnen eten. Met de topping kan je uiteraard variëren. De volgende keer wil ik ‘m maken met aardbei en mango.