Gluten in de Franse uiensoep. Man klaagt het restaurant aan.

Toen Todd Serlin uit Los Angeles in Grand Canyon’s El Tovar Lodge een kom met Franse uiensoep bestelde en later diezelfde avond een heftige gluten reactie kreeg besloot hij het er niet bij te laten zitten. Todd klaagde het restaurant aan voor ruim $100,000 vanwege permanente schade door verborgen gluten.

De aanklacht

In de aanklacht staat dat Serlin en zijn partner, Mark Bauer, een kamer in de historische El Tovar hadden geboekt op 27 december, 2016, ze dineerde in het restaurant van het hotel dat uitkijkt over de Grand Canyon.

Serlin claimt dat hij de serveerster vroeg om bij de chef na te vragen of de soep glutenvrij was. Er werd Serlin verzekerd dat de soep glutenvrij zou zijn.

Na het eten van de uiensoep bestelt Serlin nog een gerecht met eend, rijst en groente.

Volgens de aanklacht werd Serlin zo’n 2 uur later onwel: ” z’n symptomen uiten zich in heftige golven van misselijkheid, pijn in de onderbuik, migraine, overgeven en ten slotte ook diarree. Er werd later ook vastgesteld dat de soep niet glutenvrij was. ”

Zware en permanente schade

In de aanklacht valt verder te lezen dat Serlin ” zware en permanente fysieke schade heeft opgelopen, met voortschrijdend lijden voor onbepaalde tijd. Veel pijn, lijden en significant ongemak en verlies van kwaliteit van leven.”

Serlin wordt bijgestaan door het advocatenkantoor Hymson Goldstein Pantiliat & Lohr, PLLC. De oorspronkelijke aanklacht werd ingediend bij Coconino County Superior Court maar de zaak is doorgeschoven naar de federale rechtbank.

Goed idee?

Wat denk jij? In Nederland kunnen we elkaar gelukkig niet zo gemakkelijk aanklagen maar in de VS zie je dit soort zaken wel vaker. Denk je dat restaurants nu beter opletten? Of hebben ze op deze manier geeneens nog zin om klanten met coeliakie te bedienen uit angst dat het misgaat?

Laat het ons weten in de reacties …


*Lees het hele bericht: phoenixnewtimes.com
*Bron: www.celiac.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *