Glutenvrij bakken kan iedereen; Een nieuw glutenvrij bakboek!

Geweldig nieuws voor alle (beginnende) glutenvrije thuisbakkers: een nieuw glutenvrij bakboek verschijnt binnenkort in de boekhandels. Fatima Abakka, ook wel bekend als Aya Glutenvrij, besloot na het grote succes van de glutenvrije recepten die ze plaatste op Facebook en Instagram een glutenvrij bakboek uit te brengen. Het boek heet: ‘Glutenvrij bakken kan iedereen’ en het bevat 192 pagina’s met meer dan 75 klassieke recepten uit verschillende wereldkeukens.

 

18 Oktober komt het boek uit, maar het is nu al mogelijk om een pre-order te plaatsen. Dat kan via Bol.com of een van jouw andere favoriete (online) boekenwinkels.

 

AYA GLUTENVRIJ

Fatima Abakka bakt en kookt al zo’n vier jaar glutenvrij, omdat haar dochter Aya coeliakie heeft. Ze kwam erachter dat het toch best een uitdaging was, dat glutenvrije dieet. Vooral het bakken bleek een hele omschakeling. Glutenvrije melen en ingrediënten hebben namelijk vaak andere eigenschappen dan gewoon tarwebloem.

 

In eerste instantie was het juist de vader van Aya die verschillende glutenvrije recepten ging uitproberen. Toen bleek dat er toch meer mogelijkheden waren dan gedacht, kreeg ook Fatima weer de smaak te pakken. Toen steeds meer baksels succesvol waren, kreeg ze weer plezier in bakken. Een heleboel recepten en prachtige foto’s later, kunnen we ons verheugen op een echt boek. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

 

 

MISS GLUTENVRIJ MAGAZINE

Ook in ons eerste magazine kon je recepten van Fatima Abakka terugvinden. In de Lente-editie (Volume 1) stonden wel vijf heerlijke glutenvrije recepten: Babka met pesto, Appelbeignets, Ontbijtcake met blauwe bessen, Courgette taartjes en Sellou. Ze schreef ook een stukje over ramadan (tijdens Corona), het suikerfeest en glutenvrije lekkernijen.

 

Het magazine is nu nog (gratis) te bestellen via deze link. Of lees hier meer over onze Zomereditie (Volume 2).

Heb jij het bakboek ‘Glutenvrij bakken kan iedereen’ al besteld? Of heb jij recepten van Aya Glutenvrij geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *