Geweldig nieuws voor alle (beginnende) glutenvrije thuisbakkers: een nieuw glutenvrij bakboek verschijnt binnenkort in de boekhandels. Fatima Abakka, ook wel bekend alsย Aya Glutenvrij, besloot na het grote succes van de glutenvrije recepten die ze plaatste opย Facebookย enย Instagramย een glutenvrij bakboek uit te brengen. Het boek heet: โGlutenvrij bakken kan iedereenโ en het bevat 192 paginaโs met meer dan 75 klassieke recepten uit verschillende wereldkeukens.
18 Oktober komt het boek uit, maar het is nu al mogelijk om een pre-order te plaatsen. Dat kan viaย Bol.comย of een van jouw andere favoriete (online) boekenwinkels.
AYA GLUTENVRIJ
Fatima Abakka bakt en kookt al zoโn vier jaar glutenvrij, omdat haar dochter Aya coeliakie heeft. Ze kwam erachter dat het toch best een uitdaging was, dat glutenvrije dieet. Vooral het bakken bleek een hele omschakeling. Glutenvrije melen en ingrediรซnten hebben namelijk vaak andere eigenschappen dan gewoon tarwebloem.
In eerste instantie was het juist de vader van Aya die verschillende glutenvrije recepten ging uitproberen. Toen bleek dat er toch meer mogelijkheden waren dan gedacht, kreeg ook Fatima weer de smaak te pakken. Toen steeds meer baksels succesvol waren, kreeg ze weer plezier in bakken. Een heleboel recepten en prachtige fotoโs later, kunnen we ons verheugen op een echt boek. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!
MISS GLUTENVRIJ MAGAZINE
Ook in ons eerste magazine kon je recepten van Fatima Abakka terugvinden. In de Lente-editie (Volume 1) stonden wel vijf heerlijke glutenvrije recepten: Babka met pesto, Appelbeignets, Ontbijtcake met blauwe bessen, Courgette taartjes en Sellou. Ze schreef ook een stukje over ramadan (tijdens Corona), het suikerfeest en glutenvrije lekkernijen.
Het magazine is nu nog (gratis) te bestellen viaย dezeย link. Of leesย hierย meer over onze Zomereditie (Volume 2).