Glutenvrij bij Dirk: Tips en prijzen

Wat kan je bij supermarktketen Dirk glutenvrij vinden? Wij deden een boodschappenrondje door de plaatselijke Dirk en laten je het glutenvrije aanbod zien. Zo weet je wat jij kan verwachten als je bij de Dirk glutenvrij boodschappen wilt doen, hoewel het aanbod natuurlijk kan verschillen per filiaal.

 

Dirk van der Broek

Digros, Bas van der Heijden of Dirk van der Broek? Tegenwoordig is het allemaal ‘de Dirk’. In de veel dorpen of steden vind je er wel één (of meer). Dirk kreeg van de consumentenbond het predikaat ‘Goedkoopste supermarkt voor basisboodschappen’. Wij zijn benieuwd of glutenvrije boodschappen ook onder de basisboodschappen vallen in dit geval en zochten het voor je uit!

 

Glutenvrij bij Dirk

Het glutenvrije schap bij de Dirk, is sinds ongeveer een half jaar vernieuwd (in ‘mijn’ wijk) en gelukkig iets groter geworden. Hiervoor was het behoorlijk matig, maar nu is het glutenvrije assortiment dus iets uitgebreid. Wat vonden wij en wat misten wij? En ook belangrijk: hoe zit het met de prijs?

 

Glutenvrij brood bij Dirk

Dirk heeft geen vers glutenvrij brood, maar wel in het schap een paar broden van Schär staan, namelijk Meesterbakkers brood in de varianten Classic, Mehrkorn en Vital. De prijzen van deze broden liggen onder het gemiddelde dan andere supermarkten. Bijvoorbeeld voor Schär Vital is de prijs €3,09 bij Dirk. Dit ligt onder het gemiddelde, wat vaak toch wel rond de €0,30 hoger ligt!

Dirk heeft geen huismerk glutenvrij brood en verkoopt ook geen vers glutenvrij brood als bijvoorbeeld Yam. Naast het Meesterbakkersbrood van Schär stonden ook een paar afbakbroodjes, alles van Schär.

Brood glutenvrij Dirk

 

Glutenvrije crackers bij Dirk

Glutenvrije crackers in overvloed! Wasa, Nairns en Schär in verschillende varianten. De Wasa crackers met Sesamzaad zijn bij ons altijd wel favoriet. Wederom valt hierbij op dat de prijs ook hierbij onder het gemiddelde ligt. Voorbeeld: Nairn’s Rosemary Flatbreads voor €2,79 bij Dirk, en bij Albert Heijn €3,29. Scheelt veel!

 

Opties bij Dirk: Glutenvrij ontbijt

Glutenvrije havermout van Leev, Eat Natural granola en Schär Cornflakes. Dat is het aanbod dat wij vonden bij de Dirk om glutenvrij te ontbijten. De granola is altijd goed! De glutenvrije havermout is niet de goedkoopste, dus mocht je veel havermout gebruiken, kijk dan eens hier.

 

Glutenvrij assortiment voor diner

Een pizzabodem van Schär, wraps van zowel Schär als BFree en pitabroodjes van BFree (de lekkerste wat ons betreft). Maar schrik niet, want de glutenvrije pitabroodjes zijn bij AH een volle euro duurder dan bij Dirk.

 

Verder is er een klein aanbod in glutenvrije pasta, alleen van Pasta d’Oro. Van deze pasta zijn wij niet zo fan, we kiezen liever deze! Maar in ieder geval, in geval van nood kan je dit altijd nog even snel glutenvrije pasta bij de Dirk halen, bij gebrek aan beter. Ook de glutenvrije pannenkoekenmix van Koopmans staat er!

 

Zoet en glutenvrij

Zoals (bijna) altijd in de supermarkt… Voor de zoete trek is er in overvloed. Cakejes, koekjes, reepjes… De Prewetts Triple Chocolate zijn bij ons geliefd en we waren verbaasd dat deze dus ook in de Dirk staan. Verder is het assortiment niet heel veel meer dan de meest gangbare, meest bekende koekjes en zal je niks ‘nieuws’ ontdekken hier.

 

Oeps… Glutenvrij foutje bij Dirk

In het glutenvrije schap van de Dirk vonden wij ook zonnebloempitten en pompoenpitten van het merk Bio+. Maar bij de ingrediënten staat dat dit sporen van gluten kan bevatten. Deze hoort dus niet thuis in het glutenvrije schap. Het kan verwarrend zijn dat dit pal naast de glutenvrije havermout staat.

 

Glutenvrij foutje bij Dirk

 

 

Buiten het glutenvrije schap

Bijna alle glutenvrije producten bij Dirk liggen bij elkaar in het schap. Hierbuiten vind je dus weinig. Maar van het merk Bio+ (waar dus de pompoenpitten en zonnebloempitten verkeerd staan in het glutenvrije schap), vonden we nog wat mooie producten, namelijk kokosmeel, amandelmeel en boekweitmeel. Er staat hier geen crossed grain logo op, maar wel de vermelding :

“Bio+ boekweitmeel is gegarandeerd glutenvrij. Het meel wordt elke keer getest op de afwezigheid van gluten en wordt verpakt in een omgeving die gegarandeerd glutenvrij is gecertificeerd” 

Grappig, deze tekst en dan geen glutenvrij logo of icoontje. Ook bij het prijskaartje in de Dirk staat er niet onder dat het glutenvrij is. De prijzen van deze melen zijn gemiddeld. Niet opvallend lager dan andere merken in ieder geval.

 

 

Dirk Glutenvrij Meel Bio+

 

 

Wat mist Dirk glutenvrij?

Wij misten wel wat, namelijk glutenvrije bakmixen! Schär Broodmix bijvoorbeeld, een zeer veel gebruikt glutenvrij product. Maar een ‘basic’ cakemix zouden wij ook wel waarderen als aanvulling op het glutenvrije assortiment.

Ook in de vriezer mag Dirk wat ons betreft wel wat glutenvrije producten toevoegen, zoals een pizza of bladerdeeg. Wie weet in de toekomst!

 

Conclusie

Als je glutenvrije basisproducten zoekt, kan je bij Dirk redelijk wat vinden. Zoek je iets specifieks, dan kan het zijn dat je misgrijpt, omdat het aanbod niet heel groot is. Maar wat wel opgevallen is, is dat de prijs van de glutenvrije merken behoorlijk onder gemiddeld ligt. Dat scheelt in je portemonnee! Meer glutenvrije bespaartips vind je hier trouwens. 

Glutenvrije boodschappen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *