Zoals jullie misschien weten, houd ik van variatie als ik lunch. De ene dag een salade de andere dag een tosti of een broodje vol (gezond) beleg . In dit artikel heb ik een heerlijk recept voor een broodje zalm met de door mij nieuw ontdekte glutenvrije mosterd-dille dressing van Hela. 

Het liefst ontvang ik lekkere recepten van familie, vrienden en collega’s. Ik vind het heerlijk om over eten, koken, bakken enz. te praten. Laatst kreeg ik  van een collega (die ook dol is op eten (koken)) de tip om de dressing van Hela aan te schaffen. Natuurlijk vroeg ik haar meteen of dit product glutenvrij is. Ik heb gebeld met de klantenservice van Hela en de mosterd-dille dressing is 100% glutenvrij. Ik ben meteen uit mijn werk naar de supermarkt gegaan en heb de dressing aangeschaft.

Hela vertelde mij ook dat alle varianten in de serie Salad & Sandwich glutenvrij zijn, behalve die waarin mayonaise in is verwerkt. Die kopen zij namelijk ergens anders in en hierin zit (helaas) gluten verwerkt. Hela is (nog) op zoek naar een glutenvrije mayonaise als basis voor hun sauzen, werd mij verteld. De Cocktail-bieslook en Knoflook- paprika zijn NIET glutenvrij, want hierin zit mayonaise verwerkt. De andere sauzen in de serie Salad & Sandwich, waaronder Mosterd-Dille zijn WEL glutenvrij.

Samen met de tip om de dressing te kopen, vertelde mijn collega ook op welk broodje de saus het lekkerste is. Namelijk een puntbroodje met een dun laagje roomkaas, ijsbergsla, zalm en daaroverheen de dressing. Het water liep mij in de mond toen ik het hoorde en na de benodigde ingrediënten in de supermarkt te hebben gescoord, ging ik aan de slag.

Ingrediënten

  • Glutenvrij brood (ik koos voor Pain Campagnard van Schär)
  • Roomkaas
  • Plakken zalm
  • IJsbergsla
  • Mosterd-dille dressing van Hela

Werkwijze

Ik roosterde twee plakken brood en wachtte heel even tot het broodje iets was afgekoeld, maar nog wel warm is. Dit deed ik zodat de roomkaas niet helemaal weg zou smelten, maar hard zou blijven. Op beide plakken brood deed ik een dun/normaal laagje roomkaas. Daarop wat sla en daarop (lekker veel) zalm. Toen de dressing er over en smullen maar!

De dressing is echt een aanrader en vooral in deze combinatie! Op Hela.nl vind je nog veel meer recepten met onder meer de mosterd-dille dressing. Eet smakelijk.