Dit smakelijke glutenvrije dessert met brownies en frambozen is een genot voor het oog en kost je ook nog eens amper tijd. 

De feestdagen komen eraan en dan wil je natuurlijk ook een leuk en lekker dessert op tafel zetten. Een glutenvrije ijstaart kopen is snel gedaan, maar met minimale inspanning zet je zelf een kleurrijk en smaakvol toetjee op tafel. Dit dessert met brownies en frambozen kan je van tevoren maken, maar ook snel voor je het dessert opdient.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 pak brownies Lieke is vrij
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 125 gram verse frambozen

Extra nodig

  • 4 glazen

Werkwijze Brownie Frambozen Dessert

Doe de poedersuiker bij de slagroom en klop stijf met een mixer. Haal twee brownies uit het pak. Snij beide brownies in acht gelijke stukjes. Doe in elk glas een eetlepel slagroom op de bodem. Leg hierop naast elkaar twee stukjes brownies en vier frambozen. Giet hierop nog een eetlepel slagroom. Leg hierop naast elkaar twee stukjes brownies, deze blokjes leg je net even anders dan het laagje eronder (dit voor het speelse effect). Giet op de brownies nog een eetlepel slagroom. Druk hierin een framboos. Je dessert is klaar om te serveren.

Zorg ervoor dat je netjes werkt, dan ziet je glaasje er het mooiste uit. 

Variatie tip

In plaats van frambozen kun je ook aardbeien gebruiken.