Glutenvrij in Arnhem

Tegenwoordig kun je in bijna elke stad wel een glutenvrij broodje scoren. Maar dan moet je wel weten waar je moet zijn. Vandaag gaan we glutenvrij in Arnhem. Lees je mee? Rianne heeft coeliakie. Zij stuurde mij een lijst met adressen in Arnhem waar je glutenvrij kunt eten. Superhandig! Omdat er na het posten van deze lijst heel veel nieuwe tips binnenkwamen heb ik besloten de lijst te updaten en opnieuw met jullie te delen.

 

Ik kende er een paar uit deze lijst, zoals Ekoplaza en Bagels & Beans, maar er zijn er veel meer. Graag delen we vandaag de glutenvrije horecalijst van Rianne aangevuld, dus, met wat tips van andere lezers. Handig voor een bite tijdens een dagje shoppen in Arnhem of als je in de buurt bent en glutenvrije inkopen wilt doen. Heb je zelf nog tips voor in Arnhem?

 

1: Bagels en Beans

Ook bij deze vestiging kun je terecht voor een glutenvrije bagel. Persoonlijk vind ik de glutenvrije bagel wat aan de droge kant. Het is wel handig dat je hier terecht kunt, ook zonder reserveren. Klik voor website en menu van Bagels&Beans.

Adres: Koningstraat 69, 6811 DJ Arnhem

 

2: Stadsvilla Sonsbeek

In dit restaurant, mooi gelegen in het Sonsbeek park, kun je heel goed glutenvrij eten. Van te voren reserveren is wel gewenst. Ze hebben ook glutenvrij brood in huis. Klik hier voor informatie over het restaurant

Adres: Tellegenlaan 3, 6814 BT Arnhem

 

3: Gezondheidswinkel

De Gezondheidswinkel verkoopt een klein assortiment aan glutenvrije producten. Bekijk hier hun website.

Adres: Weverstraat 16-A, 6811 EL Arnhem

 

4: Ekoplaza

Ekoplaza verkoopt verschillende glutenvrije en andere allergievrije producten. Zie hier de openingstijden 

Adres: Looierstraat 6, 6811 AW Arnhem

 

5: Restaurant Dino’s Arnhem

Ik heb hier echt een héérlijk en goed verzorgd 3 gangen menu gehad. Zowel de bediening als de kok weten veel over het glutenvrije dieet. Ze adviseren je graag over de mogelijkheden en proberen alles waar jij zin in hebt aan te passen. Alle sauzen worden aangepast en je krijgt aardappeltjes i.p.v. frietjes. Ik ga hier echt ontspannen uit eten. Bekijk de website voor meer informatie. 

Adres: Korenmarkt 1, 6811 GV Arnhem

 

6: Restaurant ’t Nieuwe Plein

Restaurant ’t Nieuwe Plein is een gezellig en sfeervol restaurant. Ze denken mee over aanpassingen aan de gerechten voor een glutenvrije ervaring.

Adres: ’t Nieuwe plein 22 a, 8611 KR Arnhem

 

7: De Steenen Camer

Dit is een ouderwetse pannenkoekenboerderij waar ze ook glutenvrije pannenkoeken maken. Persoonlijk vind ik ze heerlijk. Ze maken lekkere dunne pannenkoeken zonder gluten. Bekijk de website.

Adres: Hannestraatje 2, 6843 NV Arnhem

 

8: Gelateria Buongiorno

En natuurlijk mag de heerlijke ijssalon Gelateria Buongiorno niet ontbreken. Ze hebben veel verschillende soorten ijs. Een groot aantal van de smaken is glutenvrij. Ze houden ook rekening met koemelkallergie en hebben suikervrij ijs voor diabeten. Coupes worden zonder probleem aangepast. Kijk hier voor Openingstijden en informatie. 

Adres: Bakkerstraat 32, 6811 EH Arnhem

 

9: Grand cafe Arnhems meisje

Hier kan je lekker glutenvrij lunchen en avondeten! Ze hebben glutenvrij brood en op de kaart staat per gerecht aangegeven wat gluten- en/of lactosevrij is. Je kan hier zonder reserveren binnenlopen. Bekijk de website. 

Adres: Broerenstraat 41, Arnhem

 

10: Thais restaurant Rung

Bij Thais restaurant Rung in Arnhem kun je onder andere heerlijke glutenvrije curry’s eten. Kijk hier voor meer informatie.

Adres: Ruiterstraat 43, 6811 CP Arnhem

 

11: Goed Proeven

Bij restaurant Goed Proeven kun je heerlijk glutenvrij eten. Ze passen de gerechten indien nodig heel goed aan, zeker als je van te voren reserveert en aangeeft dat je glutenvrij eet. Als je toch onverwachts binnenkomt kijken ze wat ze voor je kunnen doen! Zie hier de website.

Adres: Klarendalseweg 536, 6822 GZ Arnhem

 

12: IJssalon Trio

IJssalon Trio op de Steenstraat is ook goed op de hoogte van glutenvrije diëten, en heeft heerlijk Italiaans ijs!

Adres: Steenstraat 15, 6828CA Arnhem

 

In deze restaurants eet je 100% glutenvrij! Dat is wel een stedentripje waard. Klik hier!

 

<iframe src=”https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1QGqi0THHUQTJSn906tkk26dDn-RyQDQ&ehbc=2E312F” width=”640″ height=”480″></iframe>

 

Dank je wel Rianne voor deze lijst! En bedankt aan alle actieve lezers voor de aanvullingen. Heb jij ook een lijst gemaakt met glutenvrije adressen in jouw stad? Mail het naar: redactie@missglutenvrij.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *