Irene

Wat vind jij: Bepaalt een glutenvrij dieet jouw identiteit?

Glutenvrij op wintersport naar ValmenierDe drie glutenvrije favorietjes van AnneDe Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes:...

Glutenvrij op wintersport naar Valmenier

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

De drie glutenvrije favorietjes van Anne

De Keuze van Miss Glutenvrij De drie glutenvrije favorietjes van Anne van Miss Glutenvrij Glutenvrije favorietjes: In sommige producten kan je gewoon ALTIJD zin hebben!...

Glutenvrije Salted Caramel Fudge Maken

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag...

#4: Wat er allemaal bij komt kijken

Het is vandaag 13 oktober. Nog maar 8 dagen, dan krijgen we de sleutel en starten we met de verbouwing! Waar ik zoal mee bezig ben voor de opening van Floor’s Coffee & Brunch Bar? Nou, te veel om op te noemen! Misschien heb jij ook wel eens gedacht om een lunchtentje te beginnen. Of een B&B. Met het idee dat je meer balans in je leven wil en iets wil doen dat goed bij je past. Dat is precies wat ik aan het doen ben en elke vezel in mijn lichaam is het met me eens. Ik krijg er energie van, leer ongelofelijk veel, maar verbaas me er ook over wat er allemaal bij komt kijken. Ik neem je even mee.  

Pand: CHECK.

Na flink wat meetings is er een huurovereenkomst getekend. As you know is dit al even geleden. Vanaf het moment dat ik een pand zocht, had ik al de voorkeur voor de Doezastraat in Leiden. Een vriendin van mij heeft daar een winkel (@Pardoeza) en zo was ik al lang geleden gecharmeerd geraakt van deze knusse winkelstraat met veel uiteenlopende ondernemers; een slager, groenteboer, een bakker en verschillende horeca tentjes. De straat ligt dicht bij de binnenstad, maar nét buiten de echte drukte. Toen mijn vriendin mij tipte -waar ik enorm dankbaar voor ben- dat de lunchroom in Sijthoff beschikbaar kwam, stond ik al snel op de stoep. Nog geen twee dagen later, zat ik met de eigenaren aan tafel en bleek er een wederzijdse klik. Check!  

Ontwerp en inrichting: CHECK.

Al snel besefte ik dat horeca écht een vak apart is. Waarom zit de ene zaak stampvol en zit er bij het andere tentje nagenoeg niemand? Ik heb geprobeerd om de gemene deler te vinden van succesvolle zaken en dat vond ik best lastig. Wat ik wel snap: je kunt aan vele knoppen draaien om er wat van te maken. Gelukkig maar. Nu heb ik zelf thuis een beetje een oerwoud; Letterlijk behang van een tropisch regenwoud op de muur bij de eettafel. Inclusief aapjes en toekan. En veel planten, want ik ben dol op groen. Hoe richt je 100m2 in, zodat het een mooi geheel wordt? Hoe ga je om met hele hoge plafonds, akoestiek, zitplaatsen en de horecawetgeving? Ik heb daar Fleur Brondy (van Brondy Interieur design) voor gevraagd. Fleur heeft alles bij elkaar gepakt en er een mooi geheel van gemaakt. Een stijl die past bij het pand én bij mij. Tipje van de sluier? Er komt een kunstenares om een vloerschildering te maken die op sommige plekken overloopt in de muur. Spannend en cool he! Check.

Vergunningen: PENDING

Het leek er even op dat ik zonder al te veel hoepels springen mijn vergunningen rond zou krijgen. NIET DUS! (nu hoor je zo’n harde buzzer die pijn doet in je oren). Eerst werd onze vergunning afgekeurd om een deel van een muur te verwijderen. Het pand is monumentaal en het verwijderen van een kozijn, zou de oorspronkelijke structuur doen verdwijnen. Geen fijn idee dat iemand anders dat voor jouw zaak zo beslist, maar ja. Zo zit het in elkaar en ik heb me daar vrij snel bij neer kunnen leggen. Trots op mezelf! Meer een houding van: ok, wat gaan we dan nu doen? En de oplossing die er nu ligt – én die is goedgekeurd – is ook helemaal okay.

Een ander verhaal is de alcoholvergunning. Er wordt nu ook al alcohol geschonken, maar omdat de huidige uitbater para-commercieel is, moet ik eerst een omgevingsvergunning aanvragen om te zorgen dat míjn vergunning past binnen het bestemmingsplan. Fingers crossed dat dit lukt. En dat het op tijd lukt. Nog geen Check dus, helaas.

And so on… WORKING ON IT

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Personeel, menukaart, kassasystemen, personeelsadministratie, keuze voor boekhouder/accountants, groothandels, leveranciers, stoelen en tafels, servies, koffiebonen, koffiemachine, planten (ja, véél planten), schoonmaakcontracten en dan vergeet ik waarschijnlijk nog steeds van alles.

En weet je wat? Ik vind het geweldig! Alle grote lijnen en details. Het is allemaal nieuw, gaaf en draagt bij aan het verwezenlijken van onze droom.

Op 1 december openen mijn man en ik de deuren van onze eigen zaak:

Floor’s Coffee & Brunch Bar.

Oh ja: ken je nog iemand die het leuk vindt om barista te zijn of om te bedienen? Laat ze vooral contact opnemen. We zoeken nog wat toppers. Dank!

MGV AD Genius
Glutenvrije diepvries
Find Me Gluten Free

Up to date blijven over de 100% glutenvrije horecagelegenheid: ‘Floor’s coffee & brunch bar’ van Irene? Ze zal meerdere blogs schrijven voor Miss Glutenvrij en al haar avonturen met ons delen!

Steun Floor’s coffee and brunch bar! Volg ze hier op Instagram. Alle blogs lezen? Klik op deze link om niks te missen!

Glutenvrije week bij Lidl: vanaf 5 januari 2023

Nieuws Glutenvrije week bij de Lidl: vanaf 5 januari 2023 Wat een begin van het jaar! Vanaf donderdag 5 januari, is het weer glutenvrije week...

Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist?

Miss Glutenvrij Test Miss Glutenvrij Test: Welke plantaardige melk schuimt het mooist? De laatste jaren is het aanbod in plantaardige melk enorm gestegen. Er zijn...

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes.

Shoppen Prijsverhogingen en prijsverschillen bij het glutenvrije dieet, dit zijn onze boodschappenlijstjes. Eet jij glutenvrij? Dan is het je waarschijnlijk ook al opgevallen dat glutenvrije...

Gluten gegeten in een ‘glutenvrij’ gerecht? Deze stappen kan je ondernemen!

Informatief Gluten gegeten in een 'glutenvrij' gerecht? Deze stappen kan je ondernemen! Oei... Je hebt aangegeven glutenvrij te eten, maar in een restaurant heb je...