Paas ontbijt glutenvrij

Pasen staat weer voor de deur! Het is alleen niet altijd even makkelijk om Pasen helemaal glutenvrij te maken met alle croissants, broodjes en andere lekkernijen. Daarom zijn hier een paar leuke tips en recepten om geheel glutenvrij te genieten het komende lange weekend!

Alternatieven zijn dichtbij

Je hoeft eigenlijk helemaal niet zo ver te zoeken om lekkere alternatieven te vinden voor je Paasontbijt, -lunch of -brunch. Zo kun je in veel winkels al glutenvrije croissants halen en zijn er talrijke variaties van glutenvrije broodjes te krijgen. Tegenwoordig kun je ook makkelijk glutenvrije chocolade kopen en dus ook glutenvrije paaseitjes!

Je kan het ook zelf doen

Als je toch wat grootser wilt uitpakken is het natuurlijk leuk om zelf lekkernijen te maken voor het Paasfeest. Ter inspiratie hebben we hieronder wat lekkere recepten voor je op een rijtje gezet.
 

Recept: Glutenvrije croissants:

Ingrediënten:

(Botermengsel)

  • 100g boter
  • 20g Mix B Broodmix van Schär

(Deeg)

  • 250g Mix B Broodmix van Schär
  • 15g gist
  • 30g boter
  • 130ml melk
  • 1 ei en 1 eigeel
  • Snufje zout en suiker

Bereiding:

  • Neem een grote kom en meng het meel en de zout samen. Maak een kuiltje en strooi de suiker en de gist erin.
  • Voeg 1/3 van de melk toe totdat er belletjes in de gist ontstaan.
  • Voeg nu de rest toe en kneed het geheel tot een mooi deeg.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten.
  • Strooi wat meel op een bakplaat en rol je deeg uit in ongeveer een vierkant.
  • Leg het botermengsel in het midden van het deeg.
  • Vouw alle hoeken naar het midden en rol het deeg opnieuw uit. Herhaal dit proces 4 keer.
  • Rol het deeg uit tot het ongeveer 4mm dik is
  • Maak van het deeg vierkanten van ongeveer 8 bij 8 cm en rol ze op vanuit een hoek
  • Plaats de croissants in de oven
  • Bestrijk de croissants met wat eigeel om ze een mooie kleur te geven
  • Bak de croissants op 230 graden ongeveer 15 minuten

 

Snelle Glutenvrije paasbagel

Ingrediënten:

  • Glutenvrije bagles
  • Gerookte zalm
  • Rode ui
  • Roomkaas
  • Kappertjes
  • komkommer

Bereiding:

  • Snijd de bagels door
  • Snipper de ui en snijd de komkommer in plakjes
  • Besmeer de bagels met roomkaas
  • Beleg de bagels met zalm, een paar kappertjes, rode ui en komkommer
  • Eet smakelijk

 

Verse thee met tijm en sinaasappel

Ingrediënten:

  • Tijm
  • Munt
  • Honing
  • Sinaasappel
  • Kaneel
  • (optioneel: cayennepeper)

Bereiding:

Snijd de sinaasappel in partjes en voeg ze samen met de kaneel, honing en de cayennepeper toe aan de kruiden. Meng alles met elkaar en laat 2 minuten trekken.

Wat maak jij deze glutenvrije Pasen? Laat het ons weten in de comments!  Vrolijk Pasen!