??:?? – Toen er voor de tweede keer drinken werd aangeboden, kreeg iedereen een chocoladekoekje. Hier stond niks op aangegeven over allergenen, dus ik heb dit koekje aan mijn buurman gegeven.

 

07:20 – De tweede snack: een brownie. Ik had deze eerst aan de kant gelegd, omdat iedereen er eentje kreeg. Maar toen ik ‘m later weer pakte om hem wederom aan mijn buurman te geven, stond erop dat hij glutenvrij was!

 

11:30 – Ongeveer een uur voor de landing kregen we onze laatste maaltijd. Een burrito, wat fruit en wederom een rijstwafel. Ik heb de burrito laten staan.

 

CONCLUSIE EN TIPS:

Moet je alléén glutenvrij eten en durf je het vliegtuigvoedsel van de KLM aan? Dan is het zeker een goede optie. Maar heb je ook andere dieetwensen, zoals lactosevrij, vegan of nootvrij, dan is het toch wat lastiger.

Ik heb een aantal dingen moeten laten staan, omdat ze niet melkvrij waren, maar toch kon ik een groot deel wel eten. Ik raad dus aan om wel gewoon het glutenvrije vliegtuigvoedsel te reserveren en dan bij ontvangst selectief te zijn over wat je wel en niet eet. De allergenen staan over het algemeen op de verpakking aangegeven. En voorverpakte producten, van bijvoorbeeld Consenza, zijn gewoon veilig.

 

En neem lekker je eigen eten mee. Je kan je eigen belegde broodjes meenemen, of haal onderweg naar de airport een glutenvrije hamburger op bij de McDonalds. Let er wel op dat wat je meeneemt niet onder de vloeistofregels valt, zoals een potje chocopasta, pindakaas of yoghurt.

 

Let wel op: Natuurlijk verschilt dit per vliegmaatschappij. Mijn ervaring gaat specifiek over een intercontinentale vlucht via de KLM. Bij een andere vliegmaatschappij zal dit vast weer anders gaan.  Lees je daarom van tevoren goed in. Bekijk hier bijvoorbeeld een van onze andere blogs over glutenvrij vliegen. Deze gaat over glutenvrij vliegen met Emirates Airlines.