Ik maakte een glutenvrije appelcrumble. Een makkelijk recept en erg lekker als dessert, gebak of tussendoortje. 

Ik eet nooit gewoon een appel, ik krijg er namelijk ontzettende trek van, mijn hele maag gaat er van knorren. Maar ik ben dol op appel verwerkt in gebak, hapjes en desserts. In dit artikel laat ik zien hoe je in een handomdraai appelcrumble maakt. Lekker als toetje of voor de lekkere trek.

Ingrediënten (voor 4 à personen)

  • 2 appels (ik gebruikte Rubens appels)
  • 50 gram glutenvrij bloem (ik gebruikte bloem van Schär dat ik nog had liggen)
  • 50 gram suiker
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • Snufje zout

Ik heb deze apple crumble heel erg basic gehouden en gemaakt met ingrediënten die de meeste mensen standaard in huis hebben staan. Je kunt natuurlijk naar smaak ingrediënten als rozijnen en kaneel toevoegen.

Werkwijze

Schil de appels en snij ze in plakjes. Leg ze vervolgens in een lage ovenschaal waar je bakpapier in hebt ingelegd. Over de appels strooi je de basterdsuiker. Mix de bloem, de (gewone) suiker, de boter en het zout in een keukenmixer tot je een kruimelig deeg ziet ontstaan. Dit strooi je over de appels heen. Zet de schaal 40 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

En smullen maar. Ik sneed de apple crumble in stukjes en serveerde het ’s avonds toen ie nog warm was bij de koffie. Dit gerecht is ook erg lekker  met een bolletje (vanille) roomijs. Eet smakelijk.