glutenvrije banaan gebakjes

Een Paasstol en een Kerststol – Wat zijn de verschillen?

De beste glutenvrije pizzabodemMiss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems...

De beste glutenvrije pizzabodem

Miss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems zijn gelukkig makkelijk...

Glutenvrije Ciabatta Caprese

De beste glutenvrije pizzabodemMiss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems...

Alles over (glutenvrije) ramadan

De beste glutenvrije pizzabodemMiss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems...

Recept: Glutenvrije banaan pindakaas gebakjes

Zacht, zoet en warm. Deze glutenvrije banaan gebakjes met pindakaas en amandelen, zijn heerlijk bij de koffie of thee. Banaan + pindakaas = perfecte combi! Ze vullen elkaar zo goed aan en banaan geeft een heerlijke smeuïgheid aan recepten. Je maakt deze met glutenvrij bladerdeeg en binnen 30 minuten zet je deze bananenflapjes op tafel.

Ingrediënten

  • 1 pak Schär glutenvrij bladerdeeg
  • 1,5 banaan
  • 1 el pindakaas
  • 1 el suiker of honing
  • 2 el kwark
  • 1 snufje geraspte citroenschil
  • 1 geklutst ei
  • 2 el amandelschaafsel
  • Snufje kaneel
  • Snufje vanille essence

Voorbereiding

  • Zorg ervoor dat je bladerdeeg goed ontdooid. Haal het dus ruim van tevoren uit de vriezer. Gebruik het pas uit zodra het ontdooid is, anders zal het scheuren. Dit is maximaal drie uur van tevoren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
glutenvrije banaan pindakaas gebakjes

Werkwijze

1. Snijd het bladerdeeg door vieren, zodat je vier gebakjes kan maken.
2. Prak één banaan fijn met een vork. Snijd de  helft van de andere banaan in dunne plakjes.
Zet de plakjes even aan de kant voor later.
3. Meng de geprakte banaan met de pindakaas, honing, vanille essence, kwark en kaneel. Rasp de citroenschil en meng dit allemaal door elkaar.
4. Verdeel het mengsel in vier gelijke delen over de vier stukjes bladerdeeg. Leg het op het midden van de plakjes. Het zal vanzelf een beetje uitlopen richting de randjes, dus je hoeft het niet uit te smeren.
5. Leg hier bovenop de plakjes banaan en strooi wat suiker of honing over de banaan, zodat dit lekker kan karameliseren.
6. Vouw nu de vier de hoekjes van het bladerdeeg naar het midden, maar maak ‘m niet helemaal dicht.
7. Bestrijk met het bakkwastje met ei het bladerdeeg goed, en strooi hierna de suiker en vervolgens amandelschaafsel er overheen.
8. Plaats het 20 minuten in de oven op 200 graden, tot de bladerdeeg mooi goudbruin is gekleurd.
Het lekkerst is om de hapjes direct warm te serveren met een dotje kwark er op. Eet smakelijk!

Tips voor glutenvrij bladerdeeg

  • Glutenvrij bladerdeeg is breekbaar en stug. Heel anders om mee te werken dan bladerdeeg met gluten. Tip: maak het bladerdeeg wat soepeler door voor je ermee aan de slag gaat, dit te bestrijken met ei en dit voorzichtig over het hele oppervlak te verspreiden.
  • Verwacht geen perfectie. Een scheurtje in het gebakje is niet erg! De oven lost het hier en daar ook nog een beetje voor je op.
  • Grote barsten? Camoufleer dit! Door amandelschaafsel, walnoten, extra plakjes banaan, poedersuiker of een drizzle van pindakaas bijvoorbeeld. Zo zien je glutenvrije banaan gebakjes er alsnog supermooi uit!

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt.

Meer glutenvrije gebakjes proberen? Kijk dan hier voor heerlijke recepten. Een goed recept hoeft niet ingewikkeld te zijn! 

Glutenvrije Kardemom Rolls met Amandelspijs

Recepten - Zoet Recept: Glutenvrije Kardemom Rolls met Amandelspijs Sinds het maken van de glutenvrije Zweedse semlor ben ik helemaal verkocht aan de combinatie van de...

Glutenvrije Kaiserschmarrn Recept

Recepten Recept: Glutenvrije Kaiserschmarrn Heerlijke glutenvrije Kaiserschmarrn maken is niet moeilijk! Dit gerecht waant je in Oostenrijk. En ook in Beieren kan je ze bijna...

Glutenvrije oliebollen: klassiek recept

Recepten - Hapjes Glutenvrije Oliebollen Ik deel graag het glutenvrije oliebollen recept dat mijn moeder voor mij maakte toen ik nog thuis woonde. Ik typte...

Glutenvrije Zweedse Zoete Broodjes (Semlor)

Recepten - Gebak Recept: Glutenvrije Semlor Als je nog nooit een glutenvrije semla hebt gegeten, leggen wij jou kort uit wat dit is. Denk aan...

Een glutenvrije High-Tea: Zo doe je dat!

De beste glutenvrije pizzabodemMiss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems...

Hummus met gekonfijte citroen en amandelpasta

De beste glutenvrije pizzabodemMiss Glutenvrij Test De beste glutenvrije pizzabodems vergeleken Wat is een goede glutenvrije pizzabodem? Wij zochten het voor je uit! Glutenvrije pizzabodems...