Een heerlijk hapje voor tijdens de Paasbrunch of als snack tussendoor is deze smaakvolle glutenvrije bruschetta.

Het is weer bijna Pasen. Een heerlijk hapje wat je voor deze gelegenheid kunt maken zijn deze lekkere bruschetta. Makkelijk glutenvrij te maken en heerlijke smakencombi’s. Lees je mee wat ik maakte?

Ik maakte de broodjes in verschillende variaties. Eentje met roombrie en basilicum, eentje met roombrie, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes en als laatste een variant met pesto en mozzarella. Het zijn klassieke smaken die gewoon heel goed met elkaar mengen. Als je meerdere soorten maakt, kan ieder kiezen welk broodje ze het lekkerst vinden. Dat maakt het altijd zo gezellig!

Ingrediënten

  • 1 ongebakken stokbrood Schär of deze van The Welsh Bakestone
  • Half teentje knoflook
  • Honing
  • Semi-zongedroogde tomaatjes
  • Roombrie
  • Groene pesto
  • Mozzarella
  • Basilicum gedroogd
  • Peterselie gedroogd

Werkwijze

Snijd het ongebakken stokbrood in stukjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Pel de knoflook, snijd deze in tweeën en wrijf hiermee over alle broodjes. Verdeel de sneetjes in drie gelijke groepjes.

  1. Smeer honing op 1/3 van de sneetjes en beleg met een stukje roombrie en kruid met basilicum.
  2. Smeer honing op 1/3 van de sneetjes en beleg met roombrie, semi-zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en kruid met basilicum. Steek een prikkertje door de sneetjes.
  3. Smeer pesto op de laatste 1/3 sneetjes en beleg met mozzarella en kruid met peterselie.

Bak de broodjes zo’n 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Hopelijk geniet je net zo van de glutenvrije bruschetta als ik heb gedaan!

Hou je van de Italiaanse keuken? Misschien vind je dit recept voor glutenvrije focaccia dan ook wel heel lekker. Het was in ieder geval een hit om te maken en lukte bij mij al de eerste keer.