Glutenvrije donuts, waar kun je ze kopen?

Glutenvrije donuts. Waar kun je ze kopen? Dat is een hele goede vraag, want wie is er nu niet gek op donuts! Miss Glutenvrij zoekt het voor je uit en tot onze grote verbazing zijn er al best veel plekken waar je deze heerlijke lekkernij ook glutenvrij kunt proeven.

 

Wat is een donut?

Een donut [Engels: dough nut = ‘deegklont’] is een zoet, rond broodje dat in olie is gefrituurd. Een donut heeft een gat in het midden, al kun je ze ook zonder krijgen. Er zit meestal iets in of op. Bijvoorbeeld: jam, chocolade, een laagje glazuur of gewoon suiker. De donut wordt vaak verward met een bagel, maar toch zijn het verschillende gebakjes omdat donuts gefrituurd worden. Normaal is donutdeeg gemaakt van tarwebloem, maar voor de glutenvrije variant gebruikt men meestal een mix van glutenvrije meelsoorten met als basis wit rijstmeel.

 

Glutenvrije donuts

Omdat glutenvrije donuts bakken een uitdaging is, kom je ze niet zo heel vaak tegen. Maar wat zijn ze lekker als iemand ze goed kan bakken! Zelf maken we de donuts met het recept van Bakers and Fakers. We eten ze met Nieuwjaar of op een andere feestelijke dag. Maar omdat het zo veel werk is, ging ik op zoek naar plekken waar ik ze voortaan kan bestellen. Hieronder onze favorieten.

 

Bakkerij de Antigluut

Bij bakkerij de Antigluut heb je ruim keus tussen allerlei heerlijke smaken. Sommige zijn naast glutenvrij ook lactosevrij. Je kunt ook een bestelling op maat doen. Dan worden de donuts feestelijk gedecoreerd naar de gelegenheid. Neem gauw een kijkje in de webshop.

 

Craft Amsterdam

Inmiddels kennen jullie Craft (hopelijk) wel. Bekend van de luchtige glutenvrije croissants en heerlijke gebakjes, maar zo nu en dan hebben ze bij Craft ook versgebakken donuts. Vooral de donut met lekker veel chocoladeglazuur is goddelijk! Craft heeft op dit moment nog geen webshop. Daar zijn ze heel druk mee bezig. Op Social Media kun je zien wanneer ze de donuts hebben. Mocht je toevallig in Amsterdam zijn, ga dan gewoon even langs. Want als er geen donuts zijn, hebben ze vast wel iets anders lekkers liggen. Neem een kijkje op de website.

 

Klein Azoren

Sinds april 2021 kan je in Harderwijk nu ook langs in de winkel van cateringsbedrijf Klein Azoren. Nog steeds is Klein Azoren dΓ© catering als het gaat om allergeen-vrij eten, maar je kunt nu dus ook in een leuk winkeltje allerlei lekkers kopen. Waaronder goedgevulde glutenvrije donuts. Er is helaas nog geen webshop, maar wellicht kun je contact opnemen en toch ook een bestelling laten bezorgen. Wij horen in ieder geval dat ze heerlijke dingen bakken daar in Harderwijk. Neem een kijkje op de website.

 

Tante Sans

Van lekker eten wordt iedereen blij. Dat zegt Tante Sans en daar zijn wij het helemaal mee eens. Bij Tante Sans kun je dagverse maaltijden bestellen die glutenvrij zijn, maar je kunt nu ook donuts en berlinerbollen in de webshop van tante Sans bestellen en laten bezorgen. Als je in de buurt woont kun je ze natuurlijk beter even ophalen in Nootdorp. Behalve glutenvrij, zijn er ook lactosevrije opties en de donuts zien er echt heerlijk uit. Ga naar de webshop.

 

Bfreez donuts van Katz

Via de diepvrieswinkel van Bfreez, kan je nu alle kant-en-klare ingevroren glutenvrije donuts van het merk Katz kopen. Natuurlijk is dat beslist niet zo lekker als de verse donuts van hierboven, maar voor iemand die nog nooit een donut heeft kunnen proeven zijn de donuts van Katz nog steeds een feestje. Wij vinden het zelf erg leuk om dan de naturel variant te kopen en het versieren en glazuren zelf te doen. Maar smaken verschillen, en bij Bfreez hebben ze alle smaken. Kijk zelf maar.

Heb jij al eens glutenvrije donuts op? Wij horen graag waar jij ze lekker vindt! En als je een aanvulling hebt op dit lijstje, reageer dan in de comments.

1 reactie op “Glutenvrije donuts, waar kun je ze kopen?”

  1. Bestel al een tijdje heerlijke donuts bij Tante Sans, ik wissel die ook af met Berliner bollen, Luikse wafels of Zeeuwse bolussen. Elke weer een traktatie en een aanrader voor iedereen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *